Bune seara!
Situatia este urmatoarea: in cazul cabinetelor medicale individuale intai se amenajeaza spatiul si apoi se obtin aprobarile necesare, inclusiv CIF se elibereaza la sfarsitul tuturor formalitatilor. Intrebarea mea este urmatoarea:cum pot deconta cheltuielile efectuate inainte de atribuirea codului fiscal? Este valabil un contract de comodat semnat intre pers. fizica (adica eu, proprietara apartamentului) si CMI in curs de constituire? Am gasit aici pe site un astfel de model. Este OK?
Prin contractul de comodat as putea deduce cheltuielile legate de spatiu, presupun, dar aparatura care a fost cumparata inainte de aparitia CIF?
Contractul de comodat este suficient si va puteti deduce in baza lui cheltuielile cu spatiul, cit despre aparatura ea se amoritizeaza ca orice mijloc fix achix=zitionat de orice persoana fizica autorizata
Puteti deduce toate cheltuielile de constrituire , precum si cheltuielile legate de dotarea cu aparatura , mobilier , utilaje si alte obiecte necesare functionarii acelui spatiu in vederea desfasurarii activitatii pentru care va inregistrati.
In baza contractului de comodat puteti deduce cheltuielile de amenajare si intretinere a spatiului.
SUCCES!=D>
Trebuie sa fac 2 contracte de comodat? unul pers. fizica- cmi in curs de constituire (pana la aparitia CIF) si un altul pers.fizica-cmi constituit (dupa atribuirea CIF)? sau raman doar cu primul?
Pe care dintre ele le depun la Electrica, de exemplu, pentru trecerea contractului pe numele firmei?
Si eu am facut un contract de comodat (prin care imi cedez apartamentul,cmi-ului meu).Ca sa imi pot scadea intretinerea de ex,chitanta tb sa fie pe numele meu sau al cmi-ului?Cum ar fi corect dpdv al fiscului?
Pfa registre
camelia70
Sunt PFA, pe cosmetica, in sistem real, neplatitoare de TVA.
- pentru spatiu, proprietate pers., am incheiat contract de comodat cu titlu gratuit.
Spatiul ... (vezi toată discuția)