avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... lmpacare parti prin despagubire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

lmpacare parti prin despagubire

Buna ziua!
Am fost lovit de catre o persoana in fata unui club(cu pumnul). Persoana respectiva ma tot suna sa nu depun plangere ca el nu vrea dosar penal, amenzi, despagubiri, taxe juridice etc. Am fost la IML si am primit un certificat medico legal cu 9 zile de ingrijiri medicale si doresc doar sa-mi plateasca despagubirile.
Sunt nelamurit! Unde trebuie sa mergem ca sa semnam actele pentru impacare? Ajunge sa mergem la notar ca el sa vina cu banii si sa semnam ceva cum ca am primit banii si nu mai avem nici o obligatie fata de celalalt? In cazul in care el refuza impacarea amiabila, eu cat timp am pentru a depune plangere impotriva lui?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2016
romanya123, utilizator
Cel mai recent răspuns: romanya123 , utilizator 09:14, 7 Noiembrie 2017
In cazul acesta, infractiunea de loviri sau alte violente se urmareste la plangere prealabila, termenul pt depunerea ei fiind de 3 luni de cand a avut loc incidentul. Impacarea pe care doriti sa o incheiati nu inlatura raspunderea penala in cazul de fata; daca doriti totusi sa va recuperati doar prejudiciului, adresati-va notarului.
Cazul s-a rezolvat aproape in totalitate, nu ne-am mai inteles amiabil si am ajuns la judecatorie unde am castigat procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala radu_i radu_i Aseara am vrut sa merg intr-un club cu prietena.. ajuns aproape de locatie, am parcat regulamentar.. dintr-un BMW X6 s-a dat jos un smecher mare si gras (cu ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu problema mea salonsalon35 salonsalon35 sunt acuzat intr-un dosar penal de Loviri si alte violente, desi fapta s-a petrecut pe data de 26 decembrie 2016 abia acum 3 saptamani am fost chemat si eu sa ... (vezi toată discuția)
Doasr penal pt lovire? sergiu-iulian sergiu-iulian buna ziua.am facut si eu o prostie,si nu stiu inca ce pot sa patesc in contiunare :( .intr-o seara lam lovit cu pumnul pe o persoana in zona nasului si a ... (vezi toată discuția)