doi parteneri traiesc in concubinaj de 15 ani, in casa partenerei; ambii cu venituri lunare; copiii partenerului ridica pretentii asupra bunurilor acumulate in casa proprietate a partenerei; bunurile din casa sunt rezultate din timpul primei casatorii a partenerei; de-a lungul concubinajului s-au facut investitii minore (gen perdele, covoare, geam termopan);
Intrebarea este daca copiii partenerului pot avea pretentii banesti sau de alta natura in cazul decesului concubinului?
Copiii partenerului in cazul decesului concubinului nu pot avea pretentii la bunurile acestuia(concubinului) deoarece,intre ei nu exista o relatie de rudenie.
Pretenții personale pot avea, dar legal nu sunt îndreptățiți la astfel de pretenții, decât dacă au documente, chitanțe, facturi fiscale prin care să dovedească că anumite bunuri sunt achiziționate de părintele lor și ei după deces au drept să moștenească pretinsele bunuri. Altfel în lipsa probelor autentice nu au nici o șansă să obțină ceva. Alte probe în afară de facturi fiscale cu numele celui care a achiziționat pretinsele bunuri, nu pot exista.
De pretenții bănești nici nu poate fi vorba. Nu au drept la moștenire.
Concubinaj
bucuresco
stau in concubinaj de 3 ani si doresc sa stiu de la cati ani de concubinaj am si eu drepturipentru investitii facute in casa si bunuri cumparate in acest timp ... (vezi toată discuția)
Concubinaj
Robesspiere
Caz: Avem un defunct, parinte a trei copii majori, moștenitori de fapt si de drept. Avem si concubina defunctului, care a avut o relație de 6 ani cu ... (vezi toată discuția)