Detin un apartament de 2 camere din care in 1 camera desfasor activitate ca PFA-traducator in baza unui contract de comodat. De la Dir.Taxe si Impozite sector 6 am obtinut un formular de declaratie fiscala de completat in vederea stabilirii impozitului dar mi s-a spus ca trebuie sa prezint un certificat de evaluare intocmit de un evaluator autorizat ANEVAR in vederea calcularii impozitului necesar pentru 1 camera.
Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti unde gasesc o lista de evaluatori autorizati pentru a-i contacta. Am contactat azi pe cineva si am aflat ca, pentru un apartament (indiferent de nr.de camere), evaluarea costa cca.500 de lei, ceea ce mi se pare foarte mult. Pe site-ul ANEVAR am cautat dar nu am reusit sa identific vreo posibilitate de contact cu diversi evaluatori.
Pentru intocmirea unui raport de evaluare a unui apartament/ a unei garsoniere, un evaluator are nevoie de urmatoarele documente:
• Act de proprietate
• Incheiere de intabulare
• Extras de carte funciara pentru informare
• Memoriu tehnic
• Plan de amplasament si delimitare (scara 1:200 / 1:500)
• Fisa bunului imobil
• Releveu apartament
• Copie carte de identitate client / Copie Certificat de Inmatriculare (societati comerciale)