avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Vechime in specialitate la contract de munca cu timp ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Vechime in specialitate la contract de munca cu timp partial 2 ore /zi

Buna ziua,

Care este vechimea in specialitatea studiilor de inginer pentru perioada de 8 ani, cand am avut contract individual de munca cu timp partial de 2 ore / zi? Care este actul normativ pv. vechimea in specialitate?
Cel mai recent răspuns: elia8 , utilizator 21:54, 14 Ianuarie 2016
Nu exista niciun act normativ care sa prevada expres modul de calcul al vechimii in specialitate.

Vechimea în specialitate se calculează raportat la întreaga perioadă de timp lucrată ca salariat şi nu raportat la orele de muncă prestate efectiv.

Altfel spus, 8 ani de zile lucrati cu timp partial sunt considerati 8 ani vechime in specialitate.

Art.106 C.mun. la alin.1 prevede ca, salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

multumesc foarte mult.
Am depus dosarul la o institutie publica si m-au sunat azi, sa-mi spuna ca vechimea mea in specialitate este proportionala cu timpul zilnic lucrat (adica 2 ani vechime). Nu stiu cum sa-i conving....
Ae fi trebuit sa va spuna si care este baza legala a sustinerii lor.

Vedeti si acest link:
[ link extern ] .
Multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in specialitatea studiilor pt contract partial addaad addaad Pentru contractele partiale,vechimea in studii se calculeaza ca si la vechimea in munca,adica aferent celor 2 ore lucrate sau se raporteaza la perioada ... (vezi toată discuția)
Vechime munca si specialitate - sistemul bugetar nemira nemira Buna ziua, In urma depunerii unui dosar pentru un post in sistemul bugetar, dosarul a refuzat pe motiv de neindeplinire a vechimii in munca / specialitate , ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca daniela-claudia daniela-claudia va rog sa-mi spuneti cum sa calculez vechimea unui salariat care a lucrat, timp de 3 ani 7 luni 20 zile , 2 ore/zi. (vezi toată discuția)