avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Insotitor persoana cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Insotitor persoana cu handicap

Buna ziua
Am pe tatal meu care are un II de care inca se ocupa cineva imputernicit, normal ca nu mai merge ca atunci cand era el, problema este ca acum in urma unui accident vascular a ramas cu sechele, nu poate folosi partea stanga, doar f greu se deplaseaza in casa cu carja, mana nici atat nu o poate folosi, mama are grija de el(mancat, schimbat, si are nevoie si de ingrijiri mai speciale uneori).Amandoi sunt pensionari, iesiti la pensie normala.
A depus actele pt handicap si i-a refuzat dreptul mamei mele de insotitor - vroiam de fapt banii aceia care trebuia sa ii primeasca ca insotitor pentru recuperare, casa de asigurari aproba doar 5-8 zile pe luna si deja a devenit costisitor..plus ca multe medicamente sunt cu bani tocmai pt al ajuta f mult.
Se poate face contestatie? Idei? La comisie ne-am chinuit sa il ducem sa il vada si nici macar nu l-au bagat in seama. Mama a fost chemata inauntru la fiecare cabinet..stiu ca traim in Romania..dar as avea nevoie de pareri referitor la lege..
Scuze ca stiu asa dezordonat dar nici nu stiu cum sa imi mai pun in ordine ideile de nervi:((...
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 20:21, 15 Ianuarie 2016
In cazul in care Comisia de Evaluare a persoanelor adulte cu handicap va eliberat un certificate de incadrare in grad de handicap iar dvs. nu sunteti multumit de incadrarea obtinuta, aveti dreptul sa faceti contestatie la Comisia Superioara de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.
Decizia comisiei Superioare o puteti ataca la tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Serviciul de evaluare complexa - unde reclam CYBORG CYBORG Buna ziua! 1. la ancheta sociala( pentru mama -90 de ani-care a avut accident vascular si are nevoie de ingrijiri din partea mea, ca fiu. Eu fac mancare, eu o ... (vezi toată discuția)
Contestatie handicap valnik5 valnik5 Buna ziua,ma numesc Nicoleta am o fata cu handicap care a implinit 18 ani in 14.09.2014 (pana la varsta de 18 ani a avut gr.I handicap GRAV-cu insotitor).Am ... (vezi toată discuția)
Stabilirea gradului de handicap Mofir Mofir Tatal meu in varsta de 66 de ani a fost diagnosticat cu tumora pulmonara stanga gradul IV(cu metastaze la celalalt plaman),HTA gradul II,cardiopatie ... (vezi toată discuția)