avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract prestari servicii

Buna ziua,
Puteti sa-mi spuneti daca contractul de prestari servicii se inregistreaza undeva? La administratia Financiara sau la Registrul Comertului?
Si ce taxe se platesc de catre angajator?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 11:39, 29 Iulie 2009
Contractul civil de prestari de servicii se incheie sub forma de inscris sub semnatura privata si nu se inregistreaza decat la unitatea/firna cu care se incheie.
Angajatorul aplia metoda retinerii impozitului la sursa, ceea ce inseamna ca din suma bruta retine cota de 16% impozit. Persoana fizica cu care se incheie contractul - in cazul in care nu este angajata cu contract de munca!! - are obligatia sa plateasca contributie de sanatate de 5,5%, calculata asupra valorii contractului.
Angajatorul depune declaratia 100 in care mentioneaza contractul civil.
In anul URMATOR, angajatorul depune declaratia 205, iar persoana fizica declaratia 200.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de prestari servicii Dana Drambarean Dana Drambarean Buna ziua, Am si eu mai multe intrebari cu privire la contractul de prestari servicii: 1. Se inscrie la ITM? Ce act normativ atesta obligativitatea ... (vezi toată discuția)
Conventie civila potrivit codului civil implica art. 52 cod fiscal scumpicu scumpicu Lucrez la o firma de constructii si si-au incheiat o conventie civila cu un proiectant in conditiile codului civil si a articolului 52 cod fiscal. Spuneti-mi ... (vezi toată discuția)
Contract civil dana manea dana manea lucrez intr-o institutie publica. de carand am angajat pe cineva cu contract civil. nu stiu cum il platim. are o remuneratie bruta de x lei din care viram 10% ... (vezi toată discuția)