avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Renuntare la PFA . Reorientare catre ce ?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Renuntare la PFA . Reorientare catre ce ?

Vreau sa renunt la PFA .

Va rog sa-mi recomandati spre ce sa optez . M-am gandit la SRL .
Cel mai recent răspuns: Ciprian- , utilizator 22:31, 25 Noiembrie 2017
=D> Bravo, o parere inteleapta !
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2016
trandafir2, moderator
Sa nu luati inca hotararea de a radia pfa-ul, ci mai intai analizati in amanunt si celelalte cheltuieli care apar in cazul desfasurarii activitatii pe srl. Nu doar din prisma impozitarii. De exemplu in cazul pfa-ului va tineti singura contabilitatea, va completati si va depuneti singura declaratii (listate si completate cu pixul) la ghiseu. Sunt mai putine declaratii. Costurile cu radierea pfa dar si cu eventualele modificari care se pot aduce in timpul activitatii la actele initiale sunt mai mici.
Pe cand, daca va deschideti un srl, mergeti la registrul comertului si vedti care e formularistica necesara, costurile. Costul eventual al obtinerii altor autorizatii. Costul cu transferul casei de marcat pe srl daca e cazul.
Va trebuie un contabil autorizat membru ceccar. Mai multe declaratii si care trebuie depuse la trimestru. Astea se depun completate pe calculator si cu cd la ei la ghiseu.
Acum la final de 2017 ce imi recomandati ?
Am inteles ca PFA-ul o sa fie si mai mult impozitat de la anul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa sau microintreprindere annesis annesis Buna ziua, Am obtinut un certificate ANRE grad I, si as vrea sa imi deschid o firma pentru amenajari interior ( am calificare si de instalator ). Ce este ... (vezi toată discuția)
Deschidere societate. Andy19 Andy19 Buna ziua . Ma numesc Andrei si am 22 de ani. Ce tip de societate este mai buna SRL,AF sau AFA. Astept un raspuns. Va multumesc ! (vezi toată discuția)
I.i. este microintreprindere? costalisna costalisna Buna seara. Acum cu nebunia asta cu Noul cod fiscal, va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine. Eu am un I.I. din 2014, platitor de TVA. Am si 3 ... (vezi toată discuția)