avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere societate.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere societate.

Buna ziua . Ma numesc Andrei si am 22 de ani. Ce tip de societate este mai buna SRL,AF sau AFA. Astept un raspuns. Va multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 7 Iulie 2017
Andy19, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:49, 8 Iulie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu ati precizat ce obiect de activitate intentionati sa aiba, atunci asa, in general, un srl e cel mai indicat daca aveti in vedere nivelul impozitarii din actuala forma a codului fiscal. In schimb va vor fi necesari mai multi bani si mai multe documente la infiintarea srl-ului si la eventuala radiere. Daca aveti un document care sa dovedeasca pregatirea profesionala sau calificarea in domeniul pentru care doriti sa activati, puteti incerca cu un pfa pentru infiintarea careia va trebuie mai putin bani si acte. Ambele, srl si pfa, le infiintati la registrul comertului si apoi le inregistrati si la finante.
La un pfa va puteti tine singur evidenta contabila, sunt maxim trei declaratii de depus intr-un an si le puteti depune singur la ghiseul de la finante. Pe cand la un srl evidenta contabila e mai stufoasa, mai multe declaratii si macar anual va trebui sa apelati la un contabil autorizat membru ceccar care sa va intocmeasca si sa va semneze bilantul anual, sau sa colaborati contra cost cu un contabil permanent daca activitatea e mai laborioasa si nu aveti deloc cunostinte contabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate srl-d magazin online turboxxl turboxxl Buna ziua, Am un magazin online cu cateva facturi lunare. Intrebarea este daca pot depune eu ca si administrator bilantul trimestrial fara semnatura unui ... (vezi toată discuția)
Impozitare servicii suport it Andp Andp Buna ziua, Pentru o persoana fizica care realizeaza venituri extrasalariale din activitati independente de suport IT (ex. Freelancer) este suficient a se ... (vezi toată discuția)
Srl-d sau pfa alexg2014 alexg2014 Salut, Am 30 ani si lucrez la freelancer. 1.Ce ma sfatuiti sa aleg, infiintarea unui PFA sau SRL-D? Eu voi fi singurul administrator si angajat. Nu lucrez ... (vezi toată discuția)