avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj mostenire.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj mostenire.

Buna ziua, am mostenit un apartament, apoi m-am casatorit. In urma cu ceva timp am mostenit o casa la tara, impreuna cu niste verisori. In cazul in care vand tot si cumpar un alt imobil, noul imobil e bun propriu sau bun comun? se imparte la un eventual partaj?
Cel mai recent răspuns: Cristina293 , utilizator 14:31, 15 Ianuarie 2016
Va fi bun comun.
Dar, daca veti mentiona in actul de cumparare provenienta banilor, atunci se va considera bun propriu in echivalentul sumei proprii cu care cumparati.
Nu prea imi este clar "se va considera bun propriu in echivalentul sumei proprii cu care cumparati". Daca imobilul nou achizitionat costa 50000 EUR iar aceasta suma va fi platita integral din vanzarea celor doua imobile mostenite, atunci imobilul va fi bun propriu? (bineinteles cu mentiunea de care ati zis dvs.)
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Variante legale in caz de divort suciu_diana suciu_diana Buna ziua, care este solutia legala si in favoarea sotiei in urmatoarea situatie: Sotia detine un apartament, bun propriu, achizitionat inaintea ... (vezi toată discuția)
Mostenirea vanduta in timpul casatoriei se imparte la un eventual divort? Remes Remes Buna ziua. Eu sunt singur la parinti si din cate cunosc eu o eventuala mostenire (un apartament) care mi se cuvine nu se imparte cu sotia la un eventual divort ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil cu fonduri obtinute inainte casatoriei allexs96 allexs96 Buna ziua, vin cu urmatoare intrebare: sunt casatorit de aproximativ 6 luni, acum cateva zile am cumparat un imobil la licitatie publica, inca nu l-am platit ... (vezi toată discuția)