Buna ziua, vin cu urmatoare intrebare: sunt casatorit de aproximativ 6 luni, acum cateva zile am cumparat un imobil la licitatie publica, inca nu l-am platit integral ( am achitat doar 10% din pret ) asteptand sa imi fie facuta plata pentru un alt imobil, pe care l-am vandut, imobil achizitionat cu ani in urma, inainte sa fiu casatorit. Practic plata integrala pentru imobilul adjudecat va fi facuta exclusiv din fonduri provenite ca urmare a vanzarii bunului propietate personala, dobandit inaintea casatoriei. Aici intervine intrebarea, executorul mi-a comunica faptul ca pentru actul de adjudecare final, obligatoriu trebuie sa prezint certificatul de casatorie in original si este necesara prezenta sotiei, fiind considerat bun comun imobilul nou achizitionat. Din cate cunosc, nu poate fi incadrat noul imobil la bun comun din moment ce fondurile pentru achizitia/achitarea lui provin din surse propii ( vanzarea unui imobil detinut inainte de casatorie ) . Care ar fi pasii coreti pentru a nu fi considerat bun comun imobilul achizitionat recent ? Multumesc.
Buna ziua. Se poate face mentiunea pe contractul de vanzare-cumparare ( pt imobilul celnou) ca banii provin din vanzarea casei/apartamentului x etc...toate datele de indentificare. Stiu ca suna prea detaliat, dar mentiunea a aceasta facuta pe contract arata provenienta banilor si automat este bun propriu.