avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare imobil cu fonduri obtinute inainte casatoriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare imobil cu fonduri obtinute inainte casatoriei

Buna ziua, vin cu urmatoare intrebare: sunt casatorit de aproximativ 6 luni, acum cateva zile am cumparat un imobil la licitatie publica, inca nu l-am platit integral ( am achitat doar 10% din pret ) asteptand sa imi fie facuta plata pentru un alt imobil, pe care l-am vandut, imobil achizitionat cu ani in urma, inainte sa fiu casatorit. Practic plata integrala pentru imobilul adjudecat va fi facuta exclusiv din fonduri provenite ca urmare a vanzarii bunului propietate personala, dobandit inaintea casatoriei. Aici intervine intrebarea, executorul mi-a comunica faptul ca pentru actul de adjudecare final, obligatoriu trebuie sa prezint certificatul de casatorie in original si este necesara prezenta sotiei, fiind considerat bun comun imobilul nou achizitionat. Din cate cunosc, nu poate fi incadrat noul imobil la bun comun din moment ce fondurile pentru achizitia/achitarea lui provin din surse propii ( vanzarea unui imobil detinut inainte de casatorie ) . Care ar fi pasii coreti pentru a nu fi considerat bun comun imobilul achizitionat recent ? Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2019
allexs96, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina89 , utilizator 16:41, 14 Aprilie 2019
Buna ziua,
Pastrati TOATE actele de instrainare a celorlalte imobile pentru ca, la o adica, sa aveti cum demonstra ca acest imobil este bun propriu.
Buna ziua. Se poate face mentiunea pe contractul de vanzare-cumparare ( pt imobilul celnou) ca banii provin din vanzarea casei/apartamentului x etc...toate datele de indentificare. Stiu ca suna prea detaliat, dar mentiunea a aceasta facuta pe contract arata provenienta banilor si automat este bun propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun achizitionat inainte de casatorie-partaj? popescu mihaela popescu mihaela Buna ziua, Am o masina cumparata inainte de casatorie daca o vand si imi cumpar alta cu banii pe care ii am tot inainte de casatorie in cazul unui divort ... (vezi toată discuția)
Bun dobandit inainte de casatorie si vandut in timpul casatoriei Tudor Dana Tudor Dana Buna seara, am cumparat inainte de casatorie un apartament pe care il vand acum in timpul casatoriei si cumpar altul cu o diferenta de bani fata de cel vandut ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpar o casa (doar pe numele meu) din bunuri imobiliare pe care le detineam inainte de casatorie verdedeverde verdedeverde As dori sa cumpar un bun imobiliar (casa) cu bani proveniti din vinderea altor bunuri imobiliare (casa +teren) dobindite de mine, inainte de casatorie. Sotia ... (vezi toată discuția)