avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... repartitie de la ajofm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

repartitie de la ajofm

Am facut angajarea unei persoane intr-un post liber in cadrul firmei noastre la itm insa mi-au cerut repartitie de la ajofm iasi, cei de la somaj insa spun ca nu pot sa-mi dea pt ca persoana angajata nu este din judet si ca trebuie repartitia sa fie trimisa din dolj (unde isi are angajatul domiciliul) insa cei din dolj spun ca odata ce i sa facut incadrarea in unitate nu mai este necesara repartitia . Asa sa fie oare? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:10, 29 Iulie 2009
Da, informatia este corecta, repartitia se solicita anterior angajarii si este necesara la angajarea propriu-zisa.
Deatfel, angajatorul are obligatia de a instiinta AJOFM teritorial in legatura cu locurile de munca devenite vacante, iar viitorul angajat/ candidat se va prezenta la sediul angajatorului cu repartitia in mana.
Va multumesc foarte mult, dar in cazul in care CIM s-a semnat deja??
Repartitia de la AJOFm se da doar inainte de inceperea efectiva a contractului de munca.
Dupa data de incepere a contractului, repartitia nu isi mai are rost.
Persoan repsectiva provenita din somaj, ar fi beneficiat de niste bani de la AJOFM in urma angajarii, dara daca AJOFM nu a fost anuntat inainte de inceperea contractului, nu ii mai poate solicita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formalitati de efectuat la ajofm in mometul unei noi angajari OanaLH OanaLH In momentul in care vreau sa angajez un om in firma, cei de la AJOF cer sa depui la ei anexa1 - privind situatia locurilor vacante! Firma a gasit pe cont ... (vezi toată discuția)
Candidati recomandati de catre agentiile de somaj alinadobre alinadobre Stie cineva daca agentiile de somaj ofera CV-uri, recomanda candidati pt. posturile libere pe care le are o companie. Daca da, trebuie indeplinite anumite ... (vezi toată discuția)
Inregistrare firma noua itm RodicaSimona RodicaSimona Ca sa-mi pot inregistra firma la ITM reprezentantul legal al firmei mele mi-a cerut sa depun un formular de repartitii la somaj. Cei de la somaj mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)