Am facut angajarea unei persoane intr-un post liber in cadrul firmei noastre la itm insa mi-au cerut repartitie de la ajofm iasi, cei de la somaj insa spun ca nu pot sa-mi dea pt ca persoana angajata nu este din judet si ca trebuie repartitia sa fie trimisa din dolj (unde isi are angajatul domiciliul) insa cei din dolj spun ca odata ce i sa facut incadrarea in unitate nu mai este necesara repartitia . Asa sa fie oare? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Da, informatia este corecta, repartitia se solicita anterior angajarii si este necesara la angajarea propriu-zisa.
Deatfel, angajatorul are obligatia de a instiinta AJOFM teritorial in legatura cu locurile de munca devenite vacante, iar viitorul angajat/ candidat se va prezenta la sediul angajatorului cu repartitia in mana.
Repartitia de la AJOFm se da doar inainte de inceperea efectiva a contractului de munca.
Dupa data de incepere a contractului, repartitia nu isi mai are rost.
Persoan repsectiva provenita din somaj, ar fi beneficiat de niste bani de la AJOFM in urma angajarii, dara daca AJOFM nu a fost anuntat inainte de inceperea contractului, nu ii mai poate solicita.