avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... indemnizatie pentru copil
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

indemnizatie pentru copil

daca tatal lucreaza de doi ani inainte de nasterea copilului dar patronul nu a platit impozitele aferente mai poate beneficia de aceasta indemnizatie sau trebuie sa plateasca el personal in locul patronului pentru a beneficia deacest drept?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 17:35, 31 Iulie 2009
Angajatorul trebuie sa elibereze o adeverinta tip conform Normelor de aplicare a OUG nr.148/2005, din care sa reiasa ca tatal a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit :
Art.5 alin.(5) Actele doveditoare privind realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit conform Codului fiscal sunt, dupa caz, urmatoarele:
a) dovada eliberata de angajator din care sa rezulte ca persoana indreptatita a realizat venituri cu caracter salarial sau, dupa caz, de autoritatea competenta, in caz de dizolvare, faliment sau lichidare judiciara a angajatorului

Este obligatia angajatorului sa plateasca impozitul si contributiile aferente veniturilor salariale. Se pot plati din urma, cu penalizarile respective, declaratii recificative, amenzi, etc.
Obligatia de plata revine angajatorului, mai ales ca el a retinut darile aferente salariilor....
In caz de refuz de plata , il puteti actiona in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru crestere copil bingoo bingoo se poate primi indemnizatie pentru cresterea copilului daca la momentul respectiv patronul nu a platit impozitele la stat pe ultimele 12 luni inainte de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil , de la angajator cu restante la stat [ in executare silita ] ? ContSters74087 ContSters74087 Buna ziua, In speranta ca ma veti ajuta cu un raspuns , va dresez si eu situatia in care ma aflu. Situatia mea e una interesanta ... inaintea nasterii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de maternitate marincamelia90 marincamelia90 as dori sa renunt la serviciu si sa-mi achit taxele si ce mai este necesar pt a beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului. Unde ar trebui sa merg pt a ... (vezi toată discuția)