avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxe locale -impozit pe cladire nerezidentiala ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxe locale -impozit pe cladire nerezidentiala persoana fizica

Persoana fizica detine o cladire nerezidentiala care este inchiriata unei societati comerciale. La ce categorie de impozit se incadreaza.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ponterra , utilizator 00:20, 16 Ianuarie 2016
Persoana fizică va datora impozit pentru clădire nerezidențială calculat potrivit legii 227/2015,art. 458
[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns,am citit articolul cu pricina dar ptoblema ramane neclara dar si incorecta si inechitabila.
Art.459. c) clădire rezidenţială - construcţie alcătuită din una sau mai multe camere folosite pentru locuit, cu dependinţele, dotările şi utilităţile necesare, care satisface cerinţele de locuit ale unei persoane sau familii
Articolul nu obliga proprietarul s-o si locuiasca efectiv pentru a fi considerata rezidentiala. SAU DA ?
Proprietarul o inchiriaza (cui gaseste sau cui ii convine mai bine ca pret) :
a)unei perosoane fizice banuiesc ca va plati impozit in conditiile art.457.
b)unei persoane juridice va plati impozit in conditiile art.458 adica un impozit mult mai mare .

Sa mentionez ca nu e treaba proprietarului daca chiriasul, persoana juridical, foloseste cladirea ca sediu de firma sau pentru a-si depozita butoiul de muraturi.
E corect ? Imi scapa ceva ?

Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pentru apartamentele inchiriate la firme vasilemb vasilemb Inchiriez un apartament la o firma pentru sediu social si unul la alta firma pentru punct de lucru. Cu cat se majoreaza cota de impozit pentru cele 2 ... (vezi toată discuția)
Impozit pe casă propietar persoana juridica - chirias persoana fizica RaduNNN RaduNNN Buna ziua, Detin o garsoniera intr-un bloc de apartamente finalizat in 2015, pe persoana juridica. Locuinta este inchiriata unei persoane fizice, cu ... (vezi toată discuția)
Noul cod fiscal/impozite si taxe locale mtr090035 mtr090035 Buna ziua, sunt persoana fizica,detin un apartament pe care l-am inchiriat unei firme cu destinatie punct de lucru-salon de ingrijire/cosmetica ... (vezi toată discuția)