avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara greu de ridicat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara greu de ridicat

Buna ziua,

ma adresez si eu cu urmatoarea intrebare: sunt divortata de 5 ani, si copilul comun de 14 ani, a romas la mine. Pensia alimentara fostul meu sot plateste dar imi trimite prin mandat postal, ori pe numele meu anterior, ori la o adresa anterioara de a mea numai ca sa-mi ingreuneze situatia mea, cand scot banii. Am rugat de mai multe ori sa scrie CNP-ul meu macar pe mandat, ultima oare am rugat sa puna banii pe contul meu, i-am si trimis codul IBAN, la care el mi a raspund ca el trimite unde vrea. Am tot studiat legile referitoare la acesta dar nu am gasit nimic concret. Ce as putea sa fac sa trimita acei 180 lei unde imi este comod mie, pt ca eu cresc copilul si avem nevoie de banii astia oricat de putini ar fi si este dreptul copilului. Ca bineinteles ca nivi postasul nu ma gaseste acasa, ca lucrez.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters377496 , utilizator 10:36, 16 Ianuarie 2016
daca va trimite la alta adresa si pe alt nume, cum afalati ca atrimis si cum reusiti sa ii scoateti?
notificati-l in scris asupra adresei si numelui , in rest nu il puteti obliga sa depuna in banca si nu prin posta decat daca va judecati.
Tatăl copilului dumneavoastră are probabil o nemulțumire la rândul lui, suferă o frustrare și astfel dorește să vă răspundă cu aceeași monedă. Încercați să ajungeți la o înțelege cu el, pentru că vorba dulce mult aduce. Luați legătura cu un mediator autorizat, prin care să-i trimiteți o chemare la mediere, unde cu ajutorul mediatorului să ajungeți la o înțelegere care să-l mulțumească și pe el și pe dumneavoastră. Altă soluție decât negocierea nu aveți, decât judecata în instanță cu termene și amânări peste amânări, stres, nervi întinși la maxim, bani cheltuiți....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor, iesire din tara melaniapop melaniapop Buna ziua Am un baiat de 8 ani ,nu am fost casatorita niciodata cu tatal copilului ,el este trecut in certificatul de nastere ca si tata al copilului,daca ... (vezi toată discuția)
Plata prin cec pensie de intretinere pentru minor ContSters379576 ContSters379576 Un părinte nerezident dorește să-și achite pensia de întreținere pentru minor, dar nu o poate contacta în nici un fel pe mama acestuia. La telefonul ... (vezi toată discuția)
Obligatoriu pensia de intretinere a copilului prin virament bancar? gabriella20 gabriella20 Pot sa fiu obligata de o U.M. ca pensia de intretinere a copilului sa o trimita numai prin virament bancar? Eu le-am cerut ca pensia de intretinere a copilului ... (vezi toată discuția)