avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Refacturare energie electrica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Refacturare energie electrica

am mai multe spatii inchiriate fiecare cu contor electric separat cum pot eu factura chiriasului utilitatile care sunt stipulate in contractul de inchiriere?factura de energie este pe soc. mea.
ce voi trece eu pe factura emisa catre chiriasi? asfel incat sa fie legal pt ambele parti
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2016
ctcristina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Contabilitate Brasov , Contabil 19:56, 24 Ianuarie 2016
Conform art. 286 (4)(e) din Codul Fiscal, si pct. 31 (4)(5)(6) din normele de aplicare, in cazul refacturarii costurilor de utilitati firma este considerat cumparator - revanzator si actioneaza in structura de comisionar, adica deduce TVA-ul prin factura primit de la furnizor si emite factura cu TVA catre client.
Deasemenea conform art. 432 din OMFP 1802/2014, sumele colectate in numele unor terti nu reprezinta venit pentru entitate, astfel nici cheltuiala.

Explicatia pe factura poate fi ceva de genul "Refacturare costuri energie electrica conform factura furnizor x/yxz"
Factura initiala de la furnizor de obicei se ataseaza la factura emisa catre client.

Monografia contabila:
- factura de la furnizor
% = 401
461
4426
- refacturarea catre client
4111 = %
461
4427

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturare bilet de avion madellaine madellaine Buna ziua. Societatea trebuie sa refactureze unui client costul biletului de avion. cum se face acest lucru: la suma bruta adauga TVA sau refacturarea nu va fi ... (vezi toată discuția)
Refacturare utilitati bestb bestb Salutare! Daca ma poate ajuta cineva cu privire la refacturarea utilitatilor........ Am urmaturul caz: Societatea a construit un bloc. Toate utilitatile ... (vezi toată discuția)
Refacturare utilitati chiriasi contabilitate ionela11 ionela11 Buna ziua, Pe ce cont se inregistreaza in cazul unei societati comerciale facturarea utilitatilor lunare catre chiriasi.....461 sau 758?firma care ... (vezi toată discuția)