avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pensie
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pensie

Salutare! Bunica mea are 3 credite la TBI. Iar in vara cand a facut un accident vascular din urma caruia a ramas imobilizata am aflat de credite. Iar cand s-au strans restante cei de la TBI m-au contactat si asa am aflat de credite. Ea are o pensie de urmas de 800 de lei iar ratele erau in jur de 650 de lei.

Cei de la TBI nu au vrut sa-mi dea mai multe detalii despre credite, dar in final cuiva de la call center i-a "scapat" ca ar avea asigurare de invaliditate si de viata. Apoi am vorbit cu altcineva de la TBI si mi-a spus ca are doar de viata. Am sunat la asigurator si mi-au confirmat de asigurare de invaliditate apoi am sunat la TBI sa le comunic si de asigurarea de invaliditate. Apoi a trebui sa mai intreb ceva asiguratorul si altcineva de acolo mi-a spus ca are doar asigurare de viata. Se poate sa-mi ascunda ceva?

Acum cei de la TBI nu vor sa astepte sa rezolvam cu actele de invaliditate care ar treb duse la asigurator si ne ameninta cu executorul.

In momentul de fata pe numele ei este doar pensia. Dar are cota parte dintr-un teren care in momentul de fata este intr-un partaj judiciar si se judeca. Casa in care sta nu este pe numele ei.

Noi incercam sa-i facem actele ptr handicat iar in urma acestor acte o sa mai ia o pensie de handicap. Cei de la TBI mi-au spus ca o sa-i opreasca 75% din pensia de 800 de lei deoarece are 3 credite. Daca se ajunge la executor cat pot sa-i opreasca din pensie? Daca actele ptr pensia de handicap o sa fie gata dupa executare o sa-i opreasca si de acolo? Si cum o sa se procedeze cu terenul dupa ce o sa fie finalizat procesul de partaj? O sa-i opreasca ceva de acolo?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 04:12, 17 Ianuarie 2016
Cei de la TBI mi-au spus ca o sa-i opreasca 75% din pensia

aiureli, insa or sa ii opreasca jumatate din pensie, pe indemnizatia de handicap nu vor pune poprire.
Cat e datoria ?
Multumesc ptr raspuns

Fara penalizari in jur de 13 000, la majoritatea creditelor si-a platit cat a luat. Acum ar plati dobanda. Cu penalizari cred ca ajunge la 20 000.

Si cu terenul ce ar putea sa se intample?

Poate fi și acela vândut.
Poate pana termina ea procesul, datoria scade pana sub 10mii de lei și stânci terenul nu mai e în pericol.
Poate rezolvați cu asigurătorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila executare silita imobila/sau propire venituri? Danielclaudiu Danielclaudiu Buna seara1 inainte de intrebarea mea la care v-as fi recunoscator daca m-ati ajuta va fac un scurt rezumat al situatiei Mama mea si tatal meu sunt ... (vezi toată discuția)
Tbi credit ionuthau ionuthau buna ziua am ales o rata anul trecut la altex prin tbi credit in decembrie am primit niste bonusuri si am decis sa achit rata respectiva in total am sunat la ... (vezi toată discuția)
Un sfat rodica gachi rodica gachi In luna septembrie 2007 am contractat un credit de la TBI in valoare de 8000 ron. Trebuie sa recunosc ca nu am reusit sa platesc ratele la timp . In luna ... (vezi toată discuția)