buna ziua,acum un an am primit prin donatie un apartament si acum am probleme la vanzarea cu prima casa. Se poate sa anulez actul de donatie daca eu si nepotul meu care mi la donat suntem deacord. Sau va intreb daca se mai poate face act de vanzare cumparare cu cineva din familie sa scap de actul de donatie. Va multumesc si astept un raspuns
Dacă aţi încheiat donaţia acum se poate anula donaţia pe cale amiabilă la notar, art. 1246 alin.3 Cod civil. Anularea pe cale amiabilă se poate face cu sau fără refacerea actului anulat.
Atenţie însă pentru că motivele pentru care se pot anula actele pe cale amiabilă nu pot fi inventate de dv în sensul că ele trebuie să fie prevăzute de lege aşa cum reiese din art. 1246 alin.4 Cod civil.
Atentie, daca donatia s-a facut cu resepctarea condițiilor de fond si de forma pentru incheierea acestui contract , nu poate fi anulat. De exemplu, se poate anula pe cale amiabila donatia incheiata in conditiile Codului civil daca la incheierea actului nu a fost cerut de catre notarul public certificat fiscal sau adeverinta de la asociatia de proprietari sau nu au fost efectuate demersurile pentru publicitatea imobiliara . Faptul ca vreti dvs sa anulati donatia asa pur si simplu nu se poate. Nici sa vindeti mai departe, caci Banca va verifica istoricul proprietatii si daca nu agreaza donatia, considerand ca nu poate lua in garantie un imobil care a fost donat, nu va va aproba creditul. Insa, exista Banci care iau in garantie si bunuri donate. Incercati si la alte banci.