avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stabilire cota indiviza.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stabilire cota indiviza.

Buna ziua. Am o situatie de rezolvat legata de cota indivza ce revine apartamentului. Numai ca m-am blocat, pentru ca autoritatile ma paseaza de una la alta.
La cumpararea apartamentului nu a fost trecuta cota indiviza in contract. Nici persoana de la care a fost cumparat acest apartament nu o avea .El fiind primul propietar. Blocul a fost construit de o societate, acum inexistenta, fara sa aiba terenul in propietate.
Aparatamentul a fost cumparat cu credit ipotecar. La terminarea creditului mi-sa spus de la OCPI ca trebuie sa fac dovada cotei indiviza ca sa-mi dea certificatul de liber de sarcini. Numai ca atoritatile locale spun ca nu este terenul lor si nu ma pot ajuta.
Cum pot rezolva situatia?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nostradamus , utilizator 17:47, 19 Februarie 2018
Imobilul de locuit in comun nu detine cartea tehnica ?
Cartea tehnica legal,trebuia depusa de catre executantul constructiei
Chiar daca imobilul nu detine cartrea tehnica,desfasurati demersuri la serviciul urbanism din primarie care a emis autorizatia de constructie,care obligatyoriu detine intreaga documentatie in baza careia se intocmeste cartea tehnica a constructiei in care trebuie sa se precizeze cota indiviza a fiecarei proprietati
Din pacate cartea tehnica nu exista. Primaria sustine ca terenul nu este in propietatea publica sau privata a institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota indiviza apartament nostradamus nostradamus Buna ziua, ma aflu in situtia de a nu putea vine un apartament deoarece lipseste cota indiviza. Primaria sustine ca nu detine respectivul teren, asa cum reise ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren de langa casa dupa ce cumpar casa mirceaCRM mirceaCRM Buna ziua, Am nevoie de un sfat si etape pentru a rezolva o mica problema: Am ales sa cumpar prin prima casa un apartament la casa intr-un duplex. Sunt 4 ... (vezi toată discuția)
Dovada detinere folosinta teren aferent balconului Daria8 Daria8 Buna dimineata. Vreau sa cumpar cu un credit ipotecar un apartament situat la parterul unui bloc. Acest apartament are construit, cu toate actele si ... (vezi toată discuția)