avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota indiviza apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota indiviza apartament

Buna ziua, ma aflu in situtia de a nu putea vine un apartament deoarece lipseste cota indiviza. Primaria sustine ca nu detine respectivul teren, asa cum reise dintr-o adresa primita de la serviciul de patrimoniu. Desi in 2014, acelasi serviciu elibera o adeverinta in care se mentioneaza ca terenul se afla in propietatea privata a primariei.

Ce sanse am sa obtin cota indiviza in instanta, avand cele 2 adrese de la serviciul de patrimoniu?

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2019
nostradamus, utilizator
Cel mai recent răspuns: nostradamus , utilizator 14:45, 25 Ianuarie 2019
Buna ziua,
poate ca in intervalul cuprins intre momentul anului 2014 si prezent s-au emis titluri de proprietate asupra cotei inivize aferenta fiecarui apartament.
Buna ziua,
sa inteleg ca detineti un apartament ? Este intr-un bloc nou construit recent sau in bloc mai vechi ?
Terenurile, in general pentru apartamente mai vechi aveau terenul de sub constructie in folosinta daca proprietarul nu a cerut in mod expres un titlu de proprietate pentru cota indiviza.
Dumneavoastra puteti sa vindeti apartamentul chiar si cu teren in folosinta.
In situatia in care va raportati la o cota indiviza din apartament dar care este detimuta de catre altcineva atunci avem alta situatie.
Mai multe detalii va rog ptr clarificare.
Buna ziua, nu s-au emis titluri de propietate. Primaria sustine ca nu este propietara terenului. Motiv pentru care nici la serviciul de taxe si impozite acest teren nu este impus.
Buna ziua, da detin aparatamentul. Imobilul a fost construit in 1993. In contractul de vanzare cumparare nu este trecuta nici o forma de folosinta a terenului. Spatiul unde ar fi trebuit trecuta acea suprafata de teren, care rerezinta cota indiviza, nu este completat.
OK. Trebuie sa ajungeti la emitentul contractului initial, ICRAL sau orice alta entitate sa va treaca cota de teren in contract. A fost o scapare. La impozite si taxe locale aveti cu siguranta teren situat sub constructie unde apare cota de teren.

Alte discuții în legătură

Stabilire cota indiviza. nostradamus nostradamus Buna ziua. Am o situatie de rezolvat legata de cota indivza ce revine apartamentului. Numai ca m-am blocat, pentru ca autoritatile ma paseaza de una la ... (vezi toată discuția)
Cedare unei parti din cota indiviza din terenul de sub bloc. gxgm gxgm Buna ziua, Unul dintre vecini mi-a solicitat sa ii cedez o parte din cota indiviza de teren aflat sub bloc. Motivatia lui este ca doreste sa vanda un ... (vezi toată discuția)
Este corecta plata reparatiei unor parti comune asociatiei de proprietari in aceasta situatie? allexall allexall doresc sa cnosc daca este normal sa platesc reparatia partilor comune la o asociatie de proprietari unde nu am intrare comuna, curentul e separat si e ... (vezi toată discuția)