Am primit o instiintare pentru o amenda de 1500 RON data de ANAF ca nu am depus bilantul contabil pentru o firma (SRL) care are activitatea suspendata din 2013. Cand am cerut explicatii de la finantele locale am aflat ca mai este o amenda de anul trecut de care nu am stiut nimic tot de 1500 RON pentru acelasi lucru. Am cateva intrebari cu privire la aceasta speta:
1. Cum se pot contesta cele doua amenzi si daca exista vreo sansa ca aceste amenzi sa fie anulate;
2. Daca nu platesc, ce se poate intampla? (eu fiind unic asociat), un functionar de la finante imi spunea ca acestea se prescriu dupa 5 ani.
3.
Buna seara.
Amenda poate fi contestata facand o plangere impotriva procesului verbal de contraventie
pe care o depuneti la instanta in termen de 15 zile de la data comunicarii procesului verbal.
Amenzile se prescriu in termen de 5 ani, daca nu se intrerupe termenul de prescriptie, ceea ce este destul de greu de presupus.
1. Puteti sa faceti contestatie in termen de 15 zile de la primirea procesului-verbal de contraventie. Ati primit unul acum, iar pe cel mai vechi nu l-ati primit - in acest caz va trebui sa cereti sa vi se comunice si cel vechi si il atacati cand vi se comunica.
2. Nu va bazati pe prescriptie: o simpla notificare de la ANAF face sa curga alti 5 ani (si de anul acesta e vorba chiar de aproape 6 ani, deoarece prescriptia curge de la 1 iulie a anului urmator celui de constatare a debitului/amenzii). Curg penalitati si dobanzi, aceasta daca nu cumva se trece la executare silita.
3. Nu pierdeti termenul pentru procesul-verbal de acum!
Executare silita anaf
Muzungu
Buna ziua. tocmai am primit o somatie de la ANAF insotita de un titlu executoriu de la administratia financiara locala prin care mi se pune in vedere sa achit ... (vezi toată discuția)