avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Amenda firma cu activitate suspendata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Amenda firma cu activitate suspendata

Am primit o instiintare pentru o amenda de 1500 RON data de ANAF ca nu am depus bilantul contabil pentru o firma (SRL) care are activitatea suspendata din 2013. Cand am cerut explicatii de la finantele locale am aflat ca mai este o amenda de anul trecut de care nu am stiut nimic tot de 1500 RON pentru acelasi lucru. Am cateva intrebari cu privire la aceasta speta:
1. Cum se pot contesta cele doua amenzi si daca exista vreo sansa ca aceste amenzi sa fie anulate;
2. Daca nu platesc, ce se poate intampla? (eu fiind unic asociat), un functionar de la finante imi spunea ca acestea se prescriu dupa 5 ani.
3.
Cel mai recent răspuns: horatiusasu , utilizator 12:31, 18 Ianuarie 2016
Buna seara.
Amenda poate fi contestata facand o plangere impotriva procesului verbal de contraventie
pe care o depuneti la instanta in termen de 15 zile de la data comunicarii procesului verbal.
Amenzile se prescriu in termen de 5 ani, daca nu se intrerupe termenul de prescriptie, ceea ce este destul de greu de presupus.
Ideea e asa:

1. Puteti sa faceti contestatie in termen de 15 zile de la primirea procesului-verbal de contraventie. Ati primit unul acum, iar pe cel mai vechi nu l-ati primit - in acest caz va trebui sa cereti sa vi se comunice si cel vechi si il atacati cand vi se comunica.

2. Nu va bazati pe prescriptie: o simpla notificare de la ANAF face sa curga alti 5 ani (si de anul acesta e vorba chiar de aproape 6 ani, deoarece prescriptia curge de la 1 iulie a anului urmator celui de constatare a debitului/amenzii). Curg penalitati si dobanzi, aceasta daca nu cumva se trece la executare silita.

3. Nu pierdeti termenul pentru procesul-verbal de acum!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda aplicata de politia de frontiera Simona.Teschere Simona.Teschere buna ziua, amenda data de politia de frontiera este contraventionala? daca nu se achita se pun penalizari? Sau se prescrie peste o anumita perioada de time? (vezi toată discuția)
Executare silita anaf Muzungu Muzungu Buna ziua. tocmai am primit o somatie de la ANAF insotita de un titlu executoriu de la administratia financiara locala prin care mi se pune in vedere sa achit ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)