avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... art. 27 legea 448/2006 -aplicare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

art. 27 legea 448/2006 -aplicare

Buna seara

rog ajutor in "descalcirea" urmatoarei spete:
O persoana incadrata in grad de handicap a beneficiat incepand cu anul 2007, de subventionarea dobanzii pentru un credit de nevoi personale, facand dovada achizitionarii unui autovehicul.
Aplicand prevederile legii 448/2006 -art. 27, lunar, DGASPC a achitat dobanda aferenta creditului.
Nelamurirea apare la inceputul acestui an cand persoana, obligata fiind sa prezinte documentele eliberate de primarie din care sa rezulte faptul ca mai detine in proprietate autoturismul, a depus la registratulra DGASPC o adresa prin care informa asupra faptului ca in cursul anului 2015 a instrainat autoturismul, alegand sa achizitioneze un altul.
In aceste conditii, mai poate beneficia de prevederile art. 27 -legea 448/2006 pentru restul perioadei de finantare, respective pana in anul 2017 (imprumutul fiind contractat pentru 10 ani)?


Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 22:07, 15 Ianuarie 2016
Nu mai poate beneficia de disp art 27,deoarece,persoana poate achizitiona bun mobil numai o data la 5 ani,or in cazul dv solicitati beneficierea de facilitate aferent achizitie a 2 vehicule
Dispozitiile art. 27 -legea 448/2006 nu face nicio referire la vreo perioada de 5 ani
Se precizeaza in clar ca nu se poate beneficia de dobanda suportata de la bugetul de stat decat "pentru achizitionarea unui singur autovehicul ......."
Problema mea are legatura cu tipul contraculuit de finantare -imprumutul s-a facut in baza unui contract de nevoi personale, de aceea a fost posibila instrainarea autot. inainte de rambursarea integral a imprumutului (ceea ce nu ar fi fost posibil in cazul contractarii unui imprumut pentru achizitionarea unui autot. intrucat documentele autot. erau retinute de banca)
Pe de alta parte, in perioada de finantare de 10 ani, din documentele atasate dosarului, reiese in calr ca pe perioada derularii contractului de imprumut au fost achizitionate doua autot., cadrul legal fiind explicit in precizarea nr. de autot. pentru care persoana cu handicap poate solicita subventionarea dobanzii.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi persoane cu handicap litageorgecristian litageorgecristian pot obtine credit cu dobanda subventionata pentru un auto second hand (vezi toată discuția)
Lg.448/2006 art.27(1) madiciocan madiciocan Sint pensionar de boala in grad de handicap accentuat si abia am descoperit Art.27 (1) din Lg. 448/2006. Proasta comunicare a institutiei abilitate cu ... (vezi toată discuția)
Divergente intre legislatie si regulament bnr kisslevente kisslevente Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu privire la cine nu respectă legislația, mai precis Legea 448/2006 actualizată, \"ART. 27 (1) Persoanele adulte ... (vezi toată discuția)