avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cladire utilizata in scop mixt.
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cladire utilizata in scop mixt.

Sunt persoana fizica si am inchiriat unui SRL, un spatiu, ca punct de lucru (birou) la demisolul unei cladiri rezidentiale, spatiu care in anul 2015, in urma unui partaj voluntar intre coproprietari a fost inscris in CF ca unitate individuala, in vederea stabilirii tarifului CF pentru intabulare, a fost evaluata valoarea acestui demisol in actul intocmit de Notarul public. Va rog sa-mi spuneti daca: 1. -aceasta evaluare este valabila la calcularea impozitului pe spatiile inchiriate;
2.-chiriasul nu suporta cheltuielile cu utilitatie, acestea sunt achitate de proprietar;
3.-daca Actul de partaj voluntar/apartamentare intocmit de Notar si intabulat ca unitate individuala in 2015 poate sa confirme faptul ca am dobandit imobilul in utimii 5 ani, mentionez ca imobilul a fost in coproprietate, aveam cote parti din cladire.
Totodata am dat in chirie la acelasi SRL si un teren de 100 mp si un garaj care nu este intabulat, va rog sa imi spuneti; cum trebuie sa procedez cu garajul, acesta figureaza in contractul de inchiriere, si care este regimul de impozitare al terenului dupa ultimele modificari.
Va multumesc!
2.

Alte discuții în legătură

Achizitionarea unui teren extravilan othelo othelo Buna ziua, Ma puteti sfatui va rog in urmatoarea situatie? Exista un teren extravilan, detinut in coproprietate de doua surori. Una dintre ele a murit, ... (vezi toată discuția)
Divizare lot teren muadib muadib buna ziua. problema in care va cer sfatul este de natura imobiliara. impreuna cu alte cateva persoane am cumparat un teren, individual detinand cota ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca un partaj conventional? Andreajully Andreajully Se poate contesta in fata instantei un partaj conventional realizat in fata notarului de catre coproprietari?Pentru ce motive?(in afara de nulitate relativa si ... (vezi toată discuția)