Sunt casatorita de 2 luni in Istanbul cu in cetatean sirian. In decembrie am depus un dosar pentru viza de reantregirea familiei-tip D. Raspunsul a venit la fix 30 zile ,negativ, adica viza refuzata. Motivatia a fost casatorie de convenienta. Eu am in intretinere in copil cu handicap dintr-o casatorie anterioara cu un cetetean roman. Deci sunt obligata sa traiesc in Romania din acest motiv. Ce ar trebui sa fac acum sa imi parasesc copilul si sa ii frang inima pentru a putea locui la Istanbul cu sotul meu sau sa plang in fiecare zi ca nu pot fi cu sotul meu iubit. Sincer avem o poveste de dragoste cu multe obstacole si peripetii. Sotul meu e un om sufletist care iubeste copiii si care nu a dat inapoi cand a auzit problemele copilului meu. Va rog dati-mi un sfat ce ar trebui sa fac din punct de vedere legal. Cineva m-a sfatuit sa merg in audiente sau sa dau statul roman in judecata ca imi ia dreptul legal de a convietui alaturi de sotul meu.
Probabil ca in urma vizitei efectuate de autoritati acestia au luat in seama mai mult faptul ca nu locuiti impreuna decat dragostea care va leaga. E bine de stiut ca aceasta viza se acorda strict pe prevederile legale, nicidecum pe considerente de suflet. Puteti sa va mutati insotita de copil la sotul dvs.sau poate veni dansul sa locuiasca imreuna cu dvs. aici in Romania. Din pacate trebuie sa aveti in considerare acest aspect.
In mod normal, casatoria de convenienta o constata Iucratorii de la Imigrari si e motiv de respingere pentru permisul de sedere, nu pentru viza... Cum ati reusit sa va casatoriti la Istanbul cu un sirian? Aveti certificat de casatorie romanesc?