avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

Buna ziua. La partajul mai multor loturi de pamint agricol, fiecare cu anumita locatie, valoare, etc,(din care mi se cuvine jumatate, conform titlului de proprietate) pot obtine partile (nu cotele 1/2) , ca valoare 1/2 bineinteles?
Daca cealata jumatate este a unui defunct, cu 4 mostenitori , din care unul a decedat(si are 3 copii plecati din tara), cum se imparte cealata jumatate? La procesul de partaj, trebuie sa vina obligatoriu? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gheorghecv , utilizator 12:29, 16 Ianuarie 2016
Buna ziua,
Loturile se stabilesc pe valoare si nu pe locatie.
Lotul definctului se imparte in 4 pari egale ca valoare.
partea mostenitorului decedat de imapate, la randul ei, in 3 parti.
Daca aveti avocat nu trebuie sa fiti prezent la instanta.
Paratii nu trebuie sa fie prezenti si nici reprezentati de avocat.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate - succesiune aurelsmeu aurelsmeu Buna seara, Dupa 1990 se emit titluri de proprietate. Titularul era decedat, pe titlu sunt trecute 2 surori A si B, in viata la acea data. Nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune bebelush1900 bebelush1900 Sintem mai multi frati care am mostenit citeva loturi de pamint de la parintii care au decedat. Doi dintre frati nu vor sa participe la iesirea din indiviziune ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate teren agricol dany2605 dany2605 Buna seara. Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. familia mea are in propietate o suprafata de 16 ha teren agricol. acesta este pe numele buniciilor care ... (vezi toată discuția)