avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Terenurile confiscate de regimul comunist
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Terenurile confiscate de regimul comunist

In cele lege se incadreaza urmatoarea situatie ?
In perioada anilor "80 odata cu sistematizarea localitatilor.
Erau demolate imobile (case si anexe), facandu-se o plata conpensatorie, iar terenul era trecut in proprietatea statului pentru noi constructii de cladiri civile, industriale sau drumuri.
Ca ocupantii acelor imobile sa nu fie lasati "pe drum", li se ofereau de la stat locuinta cu Chirie in blocuri.
Ce sanse sunt pentru a fi despagubiti in vre-un fel acesti "fosti proprietari" ?
Asa s-a intamplat si in mun. Slobozia jud. Ialomita in acea perioada.
Dezbat aceasta problema in calitate de mostenitor.
Cel mai recent răspuns: JACK-SLO , utilizator 11:53, 17 Ianuarie 2016
Buna ziua,
Incepand cu legea 18/1991 au tot fost date legi pentru cei care au trecut prin asemenea situatii.
Parintii dumneacoastra sau dumneavoastra ati revendicat vreodata acele terenuri?
Cat era in viata, mama a solicitat consiliuliui local solutionarea aceste probleme.
Cerere la care a primit urmatorul raspuns:
La cererea dvs. prin care solicitati restituirea terenului pe care l-ati detinut in mun. Slobozia, va comunicam urmatoarele:
In conformitate cu prevederile lin. 5 art. 35 din Legea nr. 18 / 1991 modificata de nr. 169 / 1997, se pot restitui numai terenurile fara constructii, neafectate de lucrari de investitii care au trecut in proprietatea statului prin aplicarea dispozitiilor Decretului nr. 712 / 1966 si a altor normative speciale cu caracter general.
In situatia dvs. terenul a fost trecut la stat prin decret de expropriere cu caracter individual.
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa consultati un avocat si sa vedeti ce sanse sunt sa fiti despagubiti pentru acele terenuri.
Doar dupa verificarea TUTUROR inscrisurilor de care dispuneti si a situatiei de fapt va poate da un raspuns pertinent.
Buna ziua. Va multumesc pt. sfat, sfat pe care o sa si-l urmez.
Intre timp am dat o cautare pe internet in ceea ce priveste Legea fondului funciar 18/1991, am sa citesc cu atentie pt. a imi face putin temele inainte de a consulta un avocat.
Multumesc inca odata celor ce raspuns problemei expuse de mine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate roxanar roxanar Am inteles ca reconstituirea dreptului de proprietate privata privind un teren intravilan (in oras) se poate cere oricand, fiind imprescriptibila. Mi-a zis ... (vezi toată discuția)
O lamurire privind legea 18/1991 va rog! claudia.m claudia.m Buna tuturor, Am nevoie de o lamurire privind legea 18/1991, si în special Art. 36. (1)\"[i]Terenurile aflate în proprietatea statului, situate în ... (vezi toată discuția)
Legea112/95 ContSters74363 ContSters74363 Vreau sa va intreb, in cazul in care cineva a dobandit o locuinta pe baza legii 112/95, din cate am inteles terenul aferent se atribuie proportional in cota ... (vezi toată discuția)