avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pierderile pe bloc se impart in mod egal?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pierderile pe bloc se impart in mod egal?

Buna ziua. Avem o problema la asociatia de proprietari: fostul administrator a decedat si ne-a lasat cu factura de la salubritate restanta pe 1,5 ani( martie 2014-august 2015). Mentionez ca noi,locatarii, am achitat lunar cheltuielile de intretinere, dar banii nu au fost depusi de catre administrator la compania de salubritate, astfel ca acum suntem nevoiti sa mai platim o data facturile respective. Intrebarea este: SUMA NEPLATITA FIIND CONSIDERATA PIERDERE, SE IMPARTE IN MOD EGAL PE APARTAMENT (asa cum platim pierderile de apa) SAU DIN NOU, PE PERSOANA? In speranta ca ma lamureste cineva care cunoaste legea asociatiei de proprietari ( cu nr. lege, nr. articol...). va multumesc.
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 17:30, 18 Ianuarie 2016
Multumesc ca mi-ati scris mesajul. Sa va explic: administratorul decedat a avut banii si pentru facturile de salubritate, dar nu le-a mai platit voit. Acest lucru s-a intamplat la toate asociatiile la care el a fost administrator, 11 la numar. Dupa moartea d-lui, noi proprietarii am fost instiintati de firma de salubritate ca suntem restanti, chiar ca s-a deschis proces impotriva asociatiilor pentru recuperarea banilor. (Asadar in aceasta situatie suntem multi. Ne-am interest la un avocat si acesta ne-a informat ca decedatul are casa girata la banca si ca sansele sa ne recuperam banii de la urmasi sunt foarte mici, ca urmare , mai platim inca o data facturile respective. Dar, marea intrebare este: SE PLATESC PE APARTAMENT SAU dIN NOU PE PERSOANA? eU PERSONAL CONSIDER SUMA O PIERDERE SI ca urmare mi se pare corect ca aceasta sa fie impartita pe apartament. ( Lumea vorbeste ca administratorul decedat a folosit banii nostri si a organizat o nunta fastuoasa fiului lui).Asadar, process nu s-a deschis, platim din nou, dar cum? PE PERSOANA SAU PE APARTAMENT? Va multumesc pentru informatii.
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2016
razvan2004444444444, utilizator
Daca a avut banii atunci sunt vinovati si cei din conducerea asociatiei si care in mod sigur cunoasteau situatia.
Chiar daca are casa ipotecata trebuie sa deschideti proces impotriva mostenitorilor si a celor vinovati.
De platit trebuie sa platiti tot asa cum s-au repartizat cheltuielile ptr salubritate, adica pe nr de persoane.
@razvan2004444444

Raspunsul la aceasta intrebare nu-l puteti gasi aici, pe forum, deoarece presupune o abordare in afara normelor de repartizare a cheltuielilor curente ale asociatiei.

Este vorba de a repartiza o paguba produsa de administrator, iar criteriul repartizarii trebuie sa fie decis in urma unei hotarari a proprietarilor, si numai a lor. Restul sunt pareri.

Convocati o AG in care propuneti, puneti la vot variantele, parafati si aplicati.
razvan200444... cum s a intamplat ca cei de la salubritate sa va pasuiasca atata timp ? si spune ti ca sau sesizat dupa decesul administratorului , este ceva care nu se leaga .
Dar nu mai despicam firul , daca mai sunt proprietari care sunt de partea dumneavoastra , faceti urgent adunare generala caci si asa trebuie convocata si solicitati presedintelui si comisiei de cenzori sa puna banii la loc pentru ca ei au ramas principalii responsabili , in caz contrar mergeti in instanta pentru ca acesti bani trebuiesc virati celor de la salubritate .
Ma mai gandesc si la altceva , de ce v au pasuit atata timp ?
Intrebati cum se vor plati acesti bani , pe apartament sau pe persoane , rasunsul este cum s a platit pana acum pe lista de plata , pentru ca pana la urma acesti bani se vor recupera , mai greu dar se vor recupera , trebuie rabdare , bani si timp .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare de bani din asociatie de catre administrator wasi1 wasi1 Buna ziua.A preluat de curad presidentia asociatiei de proprietari unde locuiesc si am aflat de la vechea conducere ca administratorul a delapidat fondul de ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari mariapopescu20 mariapopescu20 Asociatia a dat in judecata vechiul comitet pentru neafisarea diferentelor de apa dintre factura furnizorului si consumul din bloc. La vechiul comitet au fost ... (vezi toată discuția)
Este legal ca niste bani furati de o persoana sa se impute unei asociatii de proprietari? Santioneanu Santioneanu Se întampla in vara anului 2006 cand asociatia de proprietari a fost sesizata de neplata unor facturi la Radet si de disparitia documentelor din casierie, ... (vezi toată discuția)