avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa timbru judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa timbru judiciar

Buna ziua.As dori daca se poate sa ma luminati intr-o problema cu care ma confrunt.Mai exact taxa de timbru intr-un dosar trebuie achitata de catre reclamant sau de catre mandatar daca acesta adica eu dupa decesul reclamantei am devenit mostenitor prin testament.Este vb. in dosar despre legea 10.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristiano73 , utilizator 22:46, 5 Februarie 2016
Buna ziua,
Atata timp cat dumneavoastra sunteti actualul reclamant, de dumneavoastra.
Presupun ca, este vorba de legea nr.10/2001,conform art.50(1)"Cererile si actiunile in justitie.......legate de aplicarea prezentei legi.........sunt scutite de taxe timbru."
Va multumesc de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererile de calculare suma finala penalităti in temeiul art. ... Viorel Stancut Viorel Stancut Cererile de calculare suma finala penalităti in temeiul art. 906 alin. 4 NCPC sunt sau nu sunt scutite de plata taxei judiciara de timbru conform art. 42 din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pot deschide o succesiune in instanta? care e baza ... GeluMg GeluMg Buna ziua, Pot deschide o Succesiune in instanta? Care e baza legala pentru a deschide succesiunea in instanta? De la avocatii pe care i-am consultat am ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 romeol romeol Daca chem in judecata guvernul Romaniei pentru o suma mare de bani in baza legii 290/2003 trebuie sa platesc taxa de timbru? (vezi toată discuția)