avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Pot deschide o Succesiune in instanta? Care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Pot deschide o Succesiune in instanta? Care e baza ...

Buna ziua,
Pot deschide o Succesiune in instanta?
Care e baza legala pentru a deschide succesiunea in instanta?
De la avocatii pe care i-am consultat am primit raspuns ca nu pot deschide decat la notar.
Eu sunt unic mostenitor (mama a decedat acu o luna si era singura) si doresc aceasta cale pentru ca nu am nici un venit( voi solicita ajutor public judiciar) si am citit ca ni acest caz sunt scutit de taxa de timbru la instanta.
Deci e mult mai ieftin decat la notar in cazul meu fara venit ( am dovada ca nu am venit).
Multumesc
Dacă sunteți UNIC moștenitor, dezbateți succesiunea la NOTAR.

În instanță cu cine vreți să va judecați`?! În instanță trebuie să existe pârât și reclamant.
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2021
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
In cazul dvs. nu puteti deschide succesiunea in instanta.
Succesiunile se deschid in instanta numai daca exista mai multi mostenitori iar acestia nu se inteleg cu privire la impartirea mostenirii.
.....
dvs. fiind unic mostenitor, presupun ca va intelegeti cu dvs. si nu sunteti in contradictie cu constiinta dvs. ;)
Multumesc, dar voiam sa beneficiez de reducere taxa de timbru pe baza "ajutorului public judiciar", neavand nici un venit. La notar nu beneficiez de nici o reducere.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și apăi cum vă imaginați procesul? Vă chemați în judecată pe dvs. înșivă, vă faceți autocritica, o puneți la gazeta de perete (lista de ședințe) și vă mai și împăcați până la urmă... Simpatic, dar nu merge. Trebuie să existe un reclamant și un pârât. (cel puțin).
Or, atâta vreme cât nicio altă persoană, cu excepția dvs., nu invocă vreun drept asupra moștenirii ... rămâne procedura notarială.
Varianta dorita de dvs nu este posibila in instanța trebuie ss vajudecati cu cineva în contradictoriu,dvs nu aveti cu cine..Sau va imprumutati cu bani la prieteni, rude pt a achita costurile succesiunii sau așteptați mai tz cand începeți să realizați venituri.Oricum după 2 ani de la data decesului o sa creasca costurile deoarece o sa platiti si impozitul către stat.

Alte discuții în legătură

Succesiune-mostenitor unic-instanta Georgi2001 Georgi2001 Buna ziua, Ca si urmas unic al parintilor decedati, se poate face succesiunea in instanta? Mentionez ca decesurile au avut loc in 2000 si 2001 si ma ... (vezi toată discuția)
dezbatere succesiune buna ziua. lamuriti-ma va rog intr-o problema. sunt unica mostenitoare ... seceleanugina seceleanugina Buna ziua. Lamuriti-ma va rog intr-o problema. Sunt unica mostenitoare a unui apartament cu doua camere ramas in urma decesului parintilor mei unde si locuiesc ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 4 ani ! oprea tudor oprea tudor As dori sa deschid o actiune succesorala dupa bunica, fiind singurul ei urmas( mama fiind decedata inainte de a interveni decesul bunicii mele), daca se poate ... (vezi toată discuția)