avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DEZBATERE SUCCESIUNE Buna ziua. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DEZBATERE SUCCESIUNE Buna ziua. Lamuriti-ma va rog intr-o problema. Sunt unica mostenitoare ...

Buna ziua. Lamuriti-ma va rog intr-o problema. Sunt unica mostenitoare a unui apartament cu doua camere ramas in urma decesului parintilor mei unde si locuiesc , aici avand adresa de domiciliu . Din nefericire, situatia mea financiara este dezastruoasa, fapt pentru care, vreau sa deschid succesiunea in instanta .Voi face cerere de ajutor public judiciar dar nu am bani de avocat. Intrebarea mea este daca pot depune singura actele pentru aceasta actiune si daca trebuie totusi sa platesc ceva taxe ? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: seceleanugina , utilizator 15:56, 20 Septembrie 2021
Din pacate pt dvs nu instanța este soluția,în primul rând durează mai mult,costa mai mult decât la notar ,si chiar daca beneficiați de ajutor public judiciar va trebui sa va judecati cu cineva in contradictoriu,ori dvs spuneti ca sunteti unica moștenitoare.Actiunea va fi respinsă pierdeti timp si bani t ca
probabil taxa de timbru va fi esalonata si tot o să o platiti.Mergeti la notar dati declarație expresă de acceptare a moștenirii si apoi dezbateti succesiunea cand vs mai reveniți financiar.



Multumesc pentru raspuns ,dar alt avocat este de parere ca ,,La instanta de judecata
Un prim avantaj este cel de ordin financiar, in sensul ca, mostenitorul economiseste taxele legale si onorariul notarului public.

Deschiderea succesiunii la notarul public necesita o suma de bani mult mai mare decat in cazul sesizarii instantei de judecata de catre mostenitor.,, Pe de alta parte, eu ma intretin din ajutorul unei matusi , de aproape doi ani , ne avand un venit stabil si asta imi sporeste increderea ca ma incadrez la ajutorul judiciar . Imi trebuie succesiunea pentru ca doresc sa vand proprietatea pe care din nefericire nu o pot intretine financiar
Va doresc succes ,întrebarea este acel avocat a ascultat speța dvs, ati achitat o consultație sau ati obținut ca să nu spun smuls un răspuns pe fuga.Daca va aflati in a doua situatie cu raspunsuri primite pe prietenie,vecinătate,faceți totusi un efort si poate va aloca matusa si banii pt o consultație,în care sa aveti garanția că un av va asculta, va raspunde atent la problema dvs si nu va raspunde în dodii sau pe fuga..Actiunea dvs era admisibilă dacă va judecati în contradictoriu cu alți parati,..
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
mostenitorul economiseste taxele legale si onorariul notarului public.

aveti impresia ca in instanta va costa mai p;utin ? nicidecum, atata doar ca ati fi obtinut o esalonare/ amanare pt plata taxei de timbru.
oricum, nu are pune probleme de instanta ca nu aveti cu cine sa va judecati, sunteti singura mostenitoare.

gasiti cumparator pt casa, luati avans, si mergeti si terminati procedura notariala la notar si vindeti apoi cu acte in regula.

Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2021
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru raspuns si sfat .O zi buna .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pot deschide o succesiune in instanta? care e baza ... GeluMg GeluMg Buna ziua, Pot deschide o Succesiune in instanta? Care e baza legala pentru a deschide succesiunea in instanta? De la avocatii pe care i-am consultat am ... (vezi toată discuția)
Succesiune după părinții decedați detesanioan59 detesanioan59 Bună ziua. Am depus la judecătorie toate actele necesare pentru a intra in posesia casei părintești , în urma decesului ambilor părinți. Cererea a ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune marusca marusca Pe titlu de proprietate scrie asa: tata impreuna cu cei 3 frati au o suprafata de teren ca mostenitori ai tatalui lor. Doar un unchi mai este in viata,tatal si ... (vezi toată discuția)