avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Notificarea sau contactarea recuperatorilor intrerupe ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Notificarea sau contactarea recuperatorilor intrerupe prescriptia de 3 ani?

Am primit o notificare pe numele mamei de la o firma de recuperari pentru o creanta la un furnizor de telefonie fixa magenta. Suma nu este mare, vreo 50 lei. Ideea este ca mama a decedat in urma cu 3 ani si 3 luni iar dupa deces am fost si am inchis toate utilitatile (telefonie, cablu tv) care erau pe numele ei.

Cunosc faptul ca actiunea se prescrie in termen de 3 ani dar nu cunosc daca prescrierea se intrerupe in cazul in care primesti o notificare si daca contactezi firma de recuperare pentru a te interesa despre datorie.

Daca se ajunge in instanta, se pot indrepta impotriva mostenitorilor? Atunci voi putea face contestare la executare? Pot afla adresa mostenitorilor?

Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:28, 16 Ianuarie 2016
Notificarea intrerupe prescriptia dar, in conditiile prevazute de art.2.540 NCC"Prescriptia este intrerupta prin punerea in intarziere a celui in folosul caruia curge prescriptia numai daca aceasta este urmata de chemarea lui in judecata in termen de 6 luni de la data punerii in intarziere." Se poate indrepta impotriva mostenitorilor,atunci este momentul ptr.contestatie la executare, 15 zile de la luarea la cunostinta de inceperea executarii, adresa mostenitorilor de la executor.
De la ce data se considera ca incepe prescriptia?
In cazul de fata este vorba de o factura neachitata la telefonie.

Data inceperii prescriptiei este data scadentei facturii?

Ma gandesc ca au trecut peste 3 ani de cand puteau trimite notificarea, caz in care notificarea nu mai poate intrerupe prescriptia.
De la data scadentei facturii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii mai vechi de 10 ani la firme de recupeare! Danissia Danissia Am avut se pare doua restante de plata la un card de credit si la un credit. Am achitat creditele insa se pare ca m.au scos restanta cu inca o rata sume care ... (vezi toată discuția)
Prescriptie??? bog33 bog33 buna ziua. din tot ce am studiat eu, posibil sa gresec sau am inteles gresit cu privire la calcului termenului de prescriptie de 3 ani e cam asa? 1. daca ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie cipri555 cipri555 In anul 2006 am facut un contract de credit cu BRD Finance pe 5 ani, ultima rata fiind in 13.12.2011, care l-am platit pana in 2010, ultimele 10 sau 11 rate nu ... (vezi toată discuția)