avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de stare civila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de stare civila

certificatul de stare civila se scoate din localitatea unde te.ai nascut, sau din localitatea de domiciliu? multumesc
Cel mai recent răspuns: aikilina , utilizator 19:50, 17 Ianuarie 2016
Un nou certificat de nastere se poate obtine de la oricare dintre Serviciile de stare civila
- de la locul nasterii
- de la locul de domiciliu
- de la locul de resedinta.

Diferenta consta doar in durata obtinerii, de la locul nasterii se poate obtine foarte repede - poate chiar in aceeasi zi. Altfel, poate dura pana la 30 de zile.
scuze. certificat de stare civila, nu de nastere. multumesc
Scuze eu, nu stiu de ce l-am ales pe cel de nastere :-/
Oricare certificat de stare civila poate fi solicitat fie de la primaria care are in pastrare registrul in care a fost inregistrat, fie de la locul de domiciliu / resedinta.
multumesc
Poate nu va intereseaza sa obtineti certificat de stare civila ci adeverinta de celibat. Si aici se aplica aceleasi reguli ca la certificate, pot fi solicitate la domiciliu, resedinta sau la locul nasterii. Ideea e ca se elibereaza cu aprobarea primarului de la locul nasterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin expirat ELLADEEA ELLADEEA nepoatei mele i-a expirat buletinul cand a facut in august 18 ani a incercat o matusa sa ii faca buletiul dar nu s-a putut ca ea a pierdut certificatul de ... (vezi toată discuția)
valabilitate certificat de nastere vechi venon venon Buna ziua. As dori sa stiu daca certificatul de nastere tip vechi este valabil pentru obtinerea unui certificat de celibat de catre o persoana imputernicita ... (vezi toată discuția)
Acte necesare in germania micatalin71 micatalin71 1.Hotarare de divort cu apostila - Vreau sa stiu de unde pot obtine apostilarea, daca judecatoria la care s-a pronuntat divortul este in Medgidia? 2. ... (vezi toată discuția)