Am nevoie de o lamurire.
Dacă emit o decizie motivată pe reducerea sarcinilor de serviciu şi a volumului de muncă pentru reducerea salariilor angajaţilor cu 25% ( fără să mă situez sub minimul garantat) şi în spatele acesteia am acordul lor pe bază de semnătură este legală şi valabilă în cazul unui proces în pretenţii?
Mergeti mai bine la I.T.M si intersati-va bine,dar puteti face decizii semnate de ei ,ele fiind perfect valabile. Din moment ce sunt de acord nu mai pot solicita alte pretentii.
La orice modificare a contractului trebuie intocmit un act aditional!
Puteti sa scadeti salariul de incadrare pe baza unui proces verbal in care sunt expuse motivele acestor reduceri, dar va sfatuiesc sa faceti acte aditionale semnate de fiecare angajat in parte si depuse la ITM. Ma gandesc sa nu aveti probleme ca ati incalcat legea modificand venitul salariatuluil fara a inregistra la ITM.
Sper sa aveti noroc sa nu va reclame...daca aveti incredere este bine...eu nu am incredere, prefer sa fac legal, dar daca responsabilitatea si-o asuma patronul atunci accept si asa. Daca modificati brutul pe statul de plata atunci trebuie anuntat la ITM, daca nu modificati brutul dar dati mai puti net atunci se considera retinere si in lege se specifica in ce conditii se poate retine din salar, chiar daca sunt de acord salariatii (prin hotarare judecatoreasca si prin somaj tehnic).
Riscati sa aveti probleme pe raspunderea dumneavoastra : ori o reclamatie, ori neconcordanta in acte.