avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reducere salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reducere salariu

Am nevoie de o lamurire.
Dacă emit o decizie motivată pe reducerea sarcinilor de serviciu şi a volumului de muncă pentru reducerea salariilor angajaţilor cu 25% ( fără să mă situez sub minimul garantat) şi în spatele acesteia am acordul lor pe bază de semnătură este legală şi valabilă în cazul unui proces în pretenţii?
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 16:55, 31 Iulie 2009
Din ce motiv nu faceti acte aditionale?
Daca au semnat odata pentru reducere, vor semna si a doua oara, ca sa fiti in legalitate.
Daca nu aveti reglementata o forma de salarizare in CCM in functie de realizari, procentual, cum o sa justificati reducerea salariului negociat luna de luna?
au fost de acord cu luarea de mai putin dar nu sunt de acord cu o reducere şi în cartea de muncă. Cred că o să merg pe art. 53 CM plata a 75% pe durata întreruperii activităţii dar fără suspendare de contract
Ma intereseaza si pe mine acest aspect. Se poate? Fara suspendare inseamna ca vor lucra in continuare, dar vor primi 75%. Programul zilnic cat va fi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala plata partiala? alexu2087 alexu2087 Buna tuturor, As dori sa stiu daca este legal ca angajatorul sa-mi plateasca lunar 17% din salariul din cartea de munca, timpul de lucru fiin acelasi, fara ... (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Avem un angajat pe care l-am cercetat disciplinar si am emis decizia de sanctionare (reducerea salariului de baza pe 3 luni cu 10%). Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Reducerea salariului datorita rezultatelor financiare slabe dragulina dragulina Buna ziua, Sa zicem ca angajatorul decide reducerea salariilor motivata de rezultatele financiare proaste ale societatii. Cum trebuie sa dovedeasca el ... (vezi toată discuția)