avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Comert / autorizatie - persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Comert / autorizatie - persoana fizica

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii.
As vrea sa stiu, care este cea mai avantajoasa si in acelasi timp, legala varianta pentru o persoana fizica de a desfasura activitati de crestere si comercializare a pestilor de acvariu.
Vreau sa va mentionez ca persoana in cauza, detine pesti de acvariu, la domiciliu. "Pestii se inmultesc...omul ii vinde".
Acum...as vrea sa va rog, daca puteti, sa imi spuneti ce autorizatii ar trebui sa detina pentru aceasta activitate (inteleg ca ar exista o autorizatie pentru crestere si comercializare), daca ar trebui sa se inregistreze ca PFA, sau ce alte variante exista, in asa fel incat sa practice aceasta activitate in mod legal.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:34, 17 Ianuarie 2016
in temeiul dreptului la libera initiativa, al dreptului la libera asociere si al dreptului de stabilire, orice persoana fizica, cetatean roman sau cetatean al unui alt stat membru al Uniunii Europene ori al Spatiului Economic European, poate desfasura activitati economice pe teritoriul Romaniei, dupa cum urmeaza:
a) individual si independent, ca persoane fizice autorizate;

b) ca intreprinzatori titulari ai unei intreprinderi individuale;

c) ca membri ai unei intreprinderi familiale.


Baza legala : OUG 44/2008
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintarea intreprinderei individuala joorea joorea As vrea sa infiintezi o intreprindere individuala in Romania, dar nu sunt cetatea roman. Am citit pe net ca orce cetacea care locuieste in EU poate infiinta. ... (vezi toată discuția)
Rezident in romania - pfa? liana_lascu liana_lascu Un cetatean strain, casatorit cu un cetatean roman, si deci implicit rezident in romania, poate fi persoana fizica autorizata? (vezi toată discuția)
Infiintare intreprindere individuala darabontcsilla darabontcsilla Buna ziua, as dori sa stiu, daca o intrep. individ. obligatoriuare numele persoanei, care o infiinteaza, sau, poate avea optiuni, ca si o firma tip srl. ... (vezi toată discuția)