Am o vechime de peste 21 ani si 2 copii minori in intretinere.De peste 7 ani sunt asistent personal al unei persoane cu handicap grav.Am o remuneratie de 972 lei(la data de 8 ianuarie),identic cu un coleg pe acelasi post dar care are o vechime de 2 ani si nici un copil(salariul minim pe economie in ambele cazuri).De la primarie mi s-a spus ca sporul de vechime este inclus in salariu iar deducerea personala se aplica.
Intrebarea mea este unde se regasesc vechimea si deducerea personala?Sau este o greseala in calcularea salariilor?
Persoanele fizice prevăzute la art. 59 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală, acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază.(art.77 alin.1 C.fisc.)
Verificati fluturasul de salariu, daca primiti , deoarece acolo veti observa cat este deducerea personala.
Deducerea personala nu se acorda in functie de vechimea in munca ,ci in functie de venit lunar brut .