avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... expirare precontract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

expirare precontract de vanzare cumparare

buna seara!. in anul 2014 luna iulie am incheiat un precontract de vanzare cumparare pentru un imobil cu un cumparator cu termen 01.03.2015. conditiile impuse pentru mine ca si vanzator erau sa am cadastrul imobilului gata pana la acel termen.cumparatorul mi-a dat un avans la data incheierii precontractului stipulat in precontract urmand ca restul de bani sa mi i dea la 01.03.2015, data stabilita. eu ca si vanzator am avut cadastrul imobilului la termen dar cumparatorul nu a avut banii la termenul stabilit in precontract. nici la ora actuala cumparatorul nu are banii. eu ca sa inchei cu cumparatorul trebuie sa deschid actiune in instanta sau precontractul este nul avand in vedere ca avea termen 01.03.2015. va intreb pentru ca vreau sa fac act de donatie pe acest imobil pe numele fiului meu. ce trebuie sa fac ca sa inchei cu acest cumparator care nu are nici la ora actuala banii. va multumesc anticipat!.
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 22:22, 17 Ianuarie 2016
Încheiați O tranzactie cu primogenitul cumpărător. Depinde de clauzele antecontractului, fie îi returnați avansul, fie îl opriți cu titlul de daune interese...oricum probabil nu și a notat ipotecă în CF probabil .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract de vanzare cumparare expirat, obligatii parti vladutionel vladutionel buna seara!. in anul 2014 in luna iulie am incheiat un precontract de vanzare cumparare a unui imobil, eu fiind vanzatorul si o alta persoana cumparatorul. in ... (vezi toată discuția)
Antecontract notar alexandrasorina alexandrasorina Mâine urmează să încheiem la notar antecontractul cumpărării unui apartament. La ce aspecte ar trebui să fim atenţi? Ce ar trebui să verificăm şi ... (vezi toată discuția)
Precontract prima casa nerespectat de catre dezvoltator adriian.att adriian.att Buna ziua, in data de 20.03.2017 am semnat un precontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unei locuinte prin programul prima casa, am achitat un avans ... (vezi toată discuția)