buna seara!. in anul 2014 luna iulie am incheiat un precontract de vanzare cumparare pentru un imobil cu un cumparator cu termen 01.03.2015. conditiile impuse pentru mine ca si vanzator erau sa am cadastrul imobilului gata pana la acel termen.cumparatorul mi-a dat un avans la data incheierii precontractului stipulat in precontract urmand ca restul de bani sa mi i dea la 01.03.2015, data stabilita. eu ca si vanzator am avut cadastrul imobilului la termen dar cumparatorul nu a avut banii la termenul stabilit in precontract. nici la ora actuala cumparatorul nu are banii. eu ca sa inchei cu cumparatorul trebuie sa deschid actiune in instanta sau precontractul este nul avand in vedere ca avea termen 01.03.2015. va intreb pentru ca vreau sa fac act de donatie pe acest imobil pe numele fiului meu. ce trebuie sa fac ca sa inchei cu acest cumparator care nu are nici la ora actuala banii. va multumesc anticipat!.
Încheiați O tranzactie cu primogenitul cumpărător. Depinde de clauzele antecontractului, fie îi returnați avansul, fie îl opriți cu titlul de daune interese...oricum probabil nu și a notat ipotecă în CF probabil .