avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Precontract de vanzare cumparare expirat, obligatii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Precontract de vanzare cumparare expirat, obligatii parti

buna seara!. in anul 2014 in luna iulie am incheiat un precontract de vanzare cumparare a unui imobil, eu fiind vanzatorul si o alta persoana cumparatorul. in acest precontract cumparatorul mi-a dat 150 milioane urmand ca restul de 300 milioane sa mi dea la 01.03.2015. eu am avut conditia sa am cadastrul casei la 01.03.2015. eu m-am incadrat in termen dar cumparatorul nu a avut banii pana la data mentionata mai sus. intrebarea mea este: acel precontract de vanzare cumparare mai este valabil avand in vedere ca acel cumparator nu s-a incadrat in termenul legal specificat?.
Cel mai recent răspuns: Cristiana Budileanu , Avocat 23:11, 6 Ianuarie 2016
Buna seara!

In acest caz aveti doua solutii:
1. fie mergeti la notar si faceti un act aditional la precontract pentru a-l prelungi,
2. fie nu il mai prelungiti si pastrati avansul dat de cumparator, pe motiv ca nu si-a indeplinit obligatia de a incheia contractul de vanzare la data stabilita prin precontract.

O seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare precontract de vanzare cumparare vladutionel vladutionel buna seara!. in anul 2014 luna iulie am incheiat un precontract de vanzare cumparare pentru un imobil cu un cumparator cu termen 01.03.2015. conditiile impuse ... (vezi toată discuția)
Prelungire precontract vanzare-cumparare? ncris78 ncris78 Am semnat un precontract de vanzare-cumparare pentru o locuinta, cu achitarea apartamentului prin contractarea unui credit prin programul Prima casa. La ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare spre expirare cu contract de mandat theodorR theodorR Anul trecut am facut un contract de vanzare-cumparare pe suma minima la notar pentru un teren extravilan, respectivul cumparato, de profesie inprumutator nu a ... (vezi toată discuția)