Anul trecut am facut un contract de vanzare-cumparare pe suma minima la notar pentru un teren extravilan, respectivul cumparato, de profesie inprumutator nu a facut nimic un an de zile decat in urma cu 2 luni un cadastru general. Mentionez ca s-a vandut o cota indiviza de 1/4 si ca acesta a avut contract de mandat sa se prezinte in locul meu si inclusiv in precontract este scris ca i s-au dat bani pentru absolut orice de cheltuieli.
Ce trebuie sa fac in ultima zi a precontractului, deoarece nu vreau sa le prelungesc ca sa fiu acoperit legal?
Ajung o declaratie notariala si o notificare? sau mai trebuie si altceva?
P.S. Au avut precontract pe o casa a unei rude si un contract de imprumut, contractul de imprumut a fost reziliat si precontractul deasemeni in aceasi zi; si precontractul care a fost anulat si noul precontrract pe teren au fost facute impreuna cu contractul de mandat la acelas notar; se poate demonstra numai din aceste acte ca sunt imprumutatori de meserie fara alte dovezi (mai am inregistrari) si va rog sa-mi raspundeti si la prima intrebare?
buna seara, anul trecut cineva din familia mea a intrat intr o problema baneasca cu niste camatari.pentru a anula aceea datorie de 3000 de euro eu le am vandut un teren pt ca acestia au obligat aceea prrsona asa faca un precontract pe casa ei si eu am dat terenul in locul casei reziliind cu ei la notar acel precontract si facand un precontract pe terenul meu. am facut cu ei un precontract de vanzare cumparare si un contract de mandat prin care aiu dreptul sa si vanda siesi la un pret de 100 de milioane vechi sau catre terti.de anul trecut si pana acum acestia nu au facut decat cadastrul general pe teren si asta acum o luna.ei aveau obligatia prin mandat sa faca cadastrul general, intabularea, iesire din indiviziune, intabulare , bagare in intravilan a terenului. ob;igatii pe care eu le a m platit cu bani grasi 70 de milioane care insa nu sunt scrise in contract ci doar mentionat ca vanzatorul a platit aceste obligatii darf fara sa se specifice suma . in contractul de mandat scrie ca acest contract de mandat este conform precontractului pe teren incheiat in acelasi timp.peste o saptamana precontractul expira. ei acum 2 saptamani m au sunat pt ca sa le prelungesc precontractul , am fost la notar sa vorbesc insa acestia nu au mai dat nici un semn de viata. eu ce fac? pot sa mi recuperez terenul ,reamintesc ca eu pe precontract am pus suma minima de 100 de milioane .daca nu dau nici un semn de viata pana cand expira contarctul ce pot face ca terenul sa nu mai fie grevat de acest contract.sunt obligata sa le prelungesc contractul? daca nu le mai prelungesc contractul mandatul ramane valabil si ma pot incurca mai tarziu?
Intabulare
sce76
Buna ziua.Am vandut apartament +garaj, care a fost al parintilor.Apartamentul a afost intabulat, dar garajul are numai actele de proprietate , dar nu este ... (vezi toată discuția)