avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie in Polonia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie in Polonia

Buna seara! Va rog mult daca imi puteti spune care sunt documentele necesare pentru casatoria dintre o persoana din Polonia (f) cu o persoana (m) din Romania.
Avand in vedere ca nunta va avea loc in Polonia.
Se va respecta regulile din tara de cauza sau persoana de gen feminin trebuie sa vina in Romania sa se inregistreze la Starea Civila?

Iar daca ar trebui sa se inregistreze in Romania care sunt documentele pe care mi le va cere pentru o casatorie legala din punct de vedere juridic.

Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: mihaicr7 , utilizator 01:22, 20 Ianuarie 2016
Viitoarea sotie sa se intereseze acolo unde se va oficia casatoria si sa va trimita o lista cu actele care vi se cer (act de identitate sau pasaport, certificat de nastere in mod sigur) apoi reveniti pe forum daca aveti nelamuriri.
Vor trebui traduse si legalizate insa acolo, nu aici.
In plus veti avea nevoie de o adeverinta de celibat (Anexa 9) care se obtine de la Starea civila a localitatii unde v-ati nascut.

Dupa ce obtineti certificatul polonez de casatorie trebuie sa-l transcrieti in tara la Starea civila de care apartineti. Detalii aveti aici:
[ link extern ]
Deci nu e nevoie sa reluati procedura.
Multumesc mult! Am sa revin eventual daca o sa intampin alte probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverință de celibat Alexandra Dumitru Alexandra Dumitru Adeverința de celibat necesita acea apostila de la Haga?? As vrea sa ma căsătoresc în Germania. (vezi toată discuția)
Casatorie cu un tunisian ContSters112788 ContSters112788 Buna ziua, va rog ajutati ma cu niste rapsunsuri. Vreau sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian, el fiind la studii in ucraina si neputand intra in romania, ... (vezi toată discuția)
Divortul in instanta nadya99 nadya99 Buna ziua, Eu am divortat cu sotul de comun acord, eu din Rep Mold el din Rom, divortul s-a efectuat in instanta Ro,eu avind domiciliul in rep Mold am ... (vezi toată discuția)