avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia

As vrea sa stiu ce se intampla cand un angajat isi da demisia (preaviz 15 zile) dar nu respecta acest termen si nu se mai prezinta la munca dupa a 5-a zi. Angajatorul poate face ceva in privinta asta?
In periada preavizului contractul isi produce toate efectele de drept.Daca in cazul concedierii angajatul are voie sa absenteze 4 ore/zizi pt gasirea unui alt loc de munca, aceasta prevedere nu se aplica in cazul demisiei.I se poate desface contractul ca sanctiune disciplinara pt absente nemotivate-daca aveti asa prevazut in ccm sau roi, insa aceasta presupune cerecetare prealabila.Se poate sa fi intervenit si o cauza de suspendare preaviz(concediu medical)Faceti o notificare prin care il chemati la servici pt o data stabilita de dvs si lamuriti situatia.
Madalyna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia ralukdas ralukdas Am fost angajat de către o firmă pe o perioadă determinată.Înainte cu o lună de a-mi expira contractul mi-am dat demisia şi am refuzat să stau în ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie Raluca Gorun Raluca Gorun Buna ziua, Daca un angajat isi da demisia si angajatorul NU renunta la preaviz, dar angajatul nu vrea sa se mai prezinte la locul de munca in timpul ... (vezi toată discuția)
Desfacere cm individual Barby1996 Barby1996 Angajat care nu-si a dat demisia,dar numai vrea sa lucreze si nici nu s-a prezentat la munca. Cu ce articol se poate desface CM? (vezi toată discuția)