avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa Concediu Crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa Concediu Crestere copil

Buna ziua. Am o intrebare. Pot beneficia de somaj daca am inceput munca in data de 05.02.2013 si am nascut in data de 07.01.2014 ? Am avut 5 zile de concediu medical platit de angajator si 77 zile concediu pre si post natal. Din 7 decembrie am fost in preaviz timp de 20 de zile iar din data de 8 Ianuarie 2015 postul meu a fost desfintat. Pot beneficia de somaj? Am sunat la Anofm dar nu imi raspunde nimeni. Din vara incep munca dar mi-as dori sa primesc somaj pana atunci. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:53, 18 Ianuarie 2016
1. - Beneficiati de indemnizatie de somaj daca va inceteaza contratcul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs. si daca in cele 24 luni premeratoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
- Trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de cel mult 12 luni de la data incetarii CIM (chiar daca atunci veti fi in CCC).

2. Perioadele de concediu medical si de concediu crestere copil (CCC) nu sunt stagii de cotizare la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida cu contract determinat beredenisa beredenisa Buna ziua, am o problema sunt gravida in luna a VI a si sunt angajata la o firma pe perioada determinata. In 30.06 imi expira contractul de munca si am fost ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Stoicaniuliana Stoicaniuliana Buna ziua. Am lucrat pe o perioada de 4 ani la o firma pana pe data de 3 mai 2016, iar pe data de 15 mai am inceput activitatea la o alta firma pe o perioadă ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate naty_192000 naty_192000 am ctr de munca pe perioada determinata care expira in 29 dec 2011. in data de 27 decembrie intru in concediul prenatal. intrebarea daca intru in concediu in ... (vezi toată discuția)