avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa timbru rejudecare contestatie la executare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa timbru rejudecare contestatie la executare

Am depus o contestatie la executare pentru un debit de 635 RON fata de DTIL Sector 1 Bucuresti. JS1 mi-a anulat eronat cererea pe motiv ca nu ar fi fost timbrata ( depusesem atat taxa de timbru conform grila la valoarea debitului de executat cat si garantia pentru suspendare executare dar judecatoarea nu a deschi sprobabil dosarul ). Am recurat sentinta la Tribunal care a casat-o si a trimis-o spre rejudecare aceleiasi instante. Acum, surpriza, o alta judecatoare imi solicita sa depun taxa de 194 RON si timbru judiciar !
Doua intrebari: Trebuie timbrata din nou contestatia la rejudecare ? De ce 194 RON ( taxa maxima ), de ce nu la valoarea debitului urmarit ?
Cred ca traim un cosmar in tara asta. Halal sistem de justitie ( a trecut un an de la depunerea contestatiei si inca nu am o hotarare definitiva, daca mai platesc inca doua taxe din astea ajung la valoarea debitului.
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 15:40, 31 Iulie 2009
Vedeti Legea nr.146/1997, privind taxele judiciare de timbru, actualizata.
Cred ca nu ai inteles intrebarea. In principiu se timbreaza la valoarea creantei nu la valoarea bunurilor pentru care platesti impozit ca nu e executare imobiliara. Cu raspunsuri din astea o sa ajungi la CSM sau la Min Justitiei urgent.
CSM? "Dormi linistit, CSM vegheaza pentru tine!"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbraj contestatie la executare silita costif costif Revin cu intrebarea privitoare la timbrajul unei contestatii la executare silita pentru un debit de 650 RON la impozite locale. Cf legii 146/1997 (Actualizata ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru Luoana Mihaela Luoana Mihaela Am formulat o cerere in instanta pentru contestarea si suspendarea executarii unui Titlu Executoriu si a unei Somatii de Plata emise de catre Finante si mi s-a ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru opozitie la executare maque maque Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Care este taxa judiciara de timbru si timbrul judiciar pentru opozitia la executare cambiala si unde se ... (vezi toată discuția)