Pana de curand am fost angajat al unei firme din bucuresti si am incetat activitatea in baza art 65.De aici am mers la fortele de munca sa imi depun actele pentru somaj si mi sa relatat ca nu indeplinesc cele 12 luni din cele 24 de cotizare. Am rugat pe respectivul domn sa imi listeze angajatorii cu care am colaborat in ultimele 24 de luni stiind ca eu am mai mult de 12 luni de cotizare...de aici incepe problema ca;
-unul din angajatori a declarat in mod eronat si fals c.i.m incadrandu-ma cu doar 2 ore,insa mi.ainmanat o adeverinta de vechime in mod total neadecvat si incorect lucru mentionat de angajatul AJOFM.
-iar cel de al doilea angajator am lucrat o perioada de 9 luni la dansul si am dat de 2 ori actele pt incheierea unui contract de munca, la cerinta secretarei de atunci si care lucreaza si astazi in acel loc,i-am cerut adeverinta de vechime dar mi- a spus ca sunt incadrat mai tarziu(din ianuarie2014 nu din noiembrie2013) de data la care am fost eu la lucru,si ca ma va contacta ea lasandu-mi nr de telefon la dansa,cu toate acestea a trecut o saptamana si nu am primit nici un raspuns,apoi am aflat cu stupoare din fisa inmanata de ajofm ca angajatorul la care am solicitat adeverinta de vechime nu este in aceea lista, fapt ce reiese ca acesta nu a cotizat deloc pentru serviciile mele prestate si nici nu a inregistrat c.i.m in Revisal.(perioada lucrata la acesta este din noiembrie 2013 pana in iunie 2014 iar apoi din ianuarie 2015 pana in februarie 2015.
CE PREVEDERI A INCALCAT ACEST ANGAJATOR SI CE POT FACE PT A RECUPERA VECHIMEA SI SALARIILE,pt ca acesta nu a oferit salariu,nu am semnat state de salarizare,nu am semnat contract individual de munca si nici nu mi s-a inmanat duplicat ,concediu de odihna,zile de sarbatoare legala,beneficiind doar de un 2% din vanzarea de zi.)Astept cu nerabdare indicatiile si sprijinul dumneavoastra.
Termenul este de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei, potrivit art.8 alin.1 din OG 27/2002.
Insa exista situatia in care aspectele sesizate prin petitie necesita o cercetare mai amanuntita, caz in care conducatorul autoritatii sau institutiei publice poate prelungi termenul cu cel mult 15 zile, asa cum se prevede in art.9 din OG 27/2002.
Carte de munca
yulianaz81
Buna ziua ,am si eu o intrebare.Sotul meu lucreaza la o firma din data de 1 aprilie 2014,acum in luna iulie patronul ia spus ca ii va face contract de munca ... (vezi toată discuția)