avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... cadru tehnic PSI
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

cadru tehnic PSI

Avem un salariat care este angajat cu program 8 ore/zi si are o functie administrativa. Firma l-a trimis sa faca un curs de cadru tehnic cu atributii PSI.Intrebare: este suficient daca fac o decizie interna prin care il desemnez suplimentar fata de functia pe care o are si CADRU TEHNIC cu atributii PSI sau este obligatoriu sa ii fac inca un c.i.m. cu aceasta incadrare.
Daca da, care este timpul de lucru minim pe care il poate presta pentru aceasta activitate.
Precizez ca inainte am avut o persoana incadrata special pe aceasta functie dar si-a dat demisia.
Astept raspunsul dvs si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:56, 18 Ianuarie 2016
Ordinul MAI nr.163/ 2007 care aproba Normele generale de aparare im potriva incendiilor mentioneaza:
-art.6
(1) În cadrul autorităţilor administraţiei publice centrale şi al celorlalte organe centrale de specialitate, al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, al consiliilor judeţene, municipale şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, orăşeneşti şi comunale, al instituţiilor publice şi al operatorilor economici, în funcţie de nivelul riscului de incendiu şi de specificul activităţii, se constituie, după caz, următoarele structuri cu atribuţii de apărare împotriva incendiilor:
a) compartiment de apărare împotriva incendiilor, compus din două sau mai multe cadre tehnice sau personal de specialitate cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor;
b) cadru tehnic sau personal de specialitate cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor numit exclusiv pentru această activitate, conform legii;
c) serviciu public voluntar sau privat pentru situaţii de urgenţă.
(2) În vederea îndeplinirii atribuţiilor pe linia apărării împotriva incendiilor, consiliile locale şi operatorii economici care nu au obligaţia, prin lege, să angajeze cel puţin un cadru tehnic cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor sau personal de specialitate, prevăzut la alin. (1) lit. b), pot desemna din rândul personalului propriu un salariat care să îndeplinească şi atribuţii specifice în domeniul apărării împotriva incendiilor sau pot încheia un contract cu o persoană fizică sau juridică atestată, în condiţiile legii.
In functie de riscurile de incendiu stabilite la nivelul firmei si de activitatile desfasurate in cadrul firmei, angajatorul trebuie sa respecte prevederile de la lit.a)-c)
Daca firma nu are obligatia mentionata la al.(1) - daca ati avut o persoana care a indeplinit aceasta functie, eu cred ca aveti aceasta obligatie, stabilita probabil in urma consultarii IJSU - angajatorul poate apela la prevederile de la al.(2).
Timpul alocat pentru desfasurarea activitatii PSI-SU in cadrul firmei, daca angajatorul recurge la prevederile al.(2) poate fi stabilit numai de catre angajator, tot in functie de riscurile de incendiu si de activitatile desfasurate, cu avizul IJSU.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadru tehnic psi Dorisz Dorisz Cadrul tehnic PSI poate fi angajat cu 2 ore? (vezi toată discuția)
Cum renunt legal la munca de psi? Sara.CD Sara.CD Buna ziua, sunt angajat cu 8 h, la o institutie bugetara. Pe langa functia de baza mai sunt desemnat ca avand atributii de cadru tehnic psi, aceasta munca ... (vezi toată discuția)
Cadru tehnic psi si responsabil protectie civila laly86 laly86 Buna ziua,pentru ambele calificari stiu ca trebuie urmat un curs.Poate intr-o firma aceeasi persoana sa urmeze cele 2 cursuri si sa se ocupe de ambele ... (vezi toată discuția)