avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cetatean din UE-pensie in Romania?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cetatean din UE-pensie in Romania?

Un cetatean membru UE, dupa cati ani de munca in Romania are dreptul sa primeasca pensie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:28, 21 Ianuarie 2016
Legea nu spune sa ceva, cine v-a spus asta sa va spuna si unde scrie in lege.
".. pentru a fi luati in considerare anii lucrati in alte tari, solicitantii trebuie sa fi muncit in fiecare stat cel putin un an calendaristic: "Regulamentele europene de coordonare a sistemelor de securitate sociala se aplica numai in situatia in care in statele membre persoana a realizat o perioada minima de asigurare de un an calendaristic, in fiecare stat. Potrivit Regulamentului european nr. 883/2004, institutia unui stat membru nu este obligata sa acorde prestatii, pentru perioadele realizate in temeiul legislatiei pe care o aplica, daca durata totala a perioadelor mentionate este mai mica de un an si daca, luandu-se in considerare aceste perioade, nu se dobandeste niciun drept la prestatii in temeiul legislatiei respective"."
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se poate pensiona? tania63 tania63 barbat nascut pe 4oct 1950 salariat din 1966 si in prezent -2 ani de armata in aceasta perioada. din 1966 pana in 2001 salariat in grupa1 de munca. cand se ... (vezi toată discuția)
Pensionare naoi67 naoi67 Sunt nascut in 8 VII 1950 si am peste 40 ani lucrati.Cand pot iesi la pensie? (vezi toată discuția)
Pensionarea anticipata raghina raghina Buna ziua, Am pe tatal meu in varsta de 54 de ani nascut pe 18 august 1958, a lucrat timp de 36 ani si am dori sa stim daca se poate pensiona anticipat sau ... (vezi toată discuția)