avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcare

Buna seara,va cer ajutorul deoarece nu stiu cum sa procedez....vecinul care detie parcare a decedat,sotia si fiul(are gr de handicap) au dat masina,de 2 sapt parcarea este goala,am bagat eu masina si nu a spus nimic,momentan....azi am sunat la info parcari sa intreb ce acte imi trebuie la dosar pt a lua contractual parcarii(maine au prog pt parcari),au spus CI,talon masina si adresa de la presedintele blocului precum ca sunt deacord pt parcare.....am mers la presedinte pt adresa,a spus ca nu imi da pana cand fiul nu este deacord,fiul nu vrea sa cedeze parcarea pt ca vrea sa vanda apartamentul cu tot cu parcare....in acest moment nu au succesiunea facuta....Cum pot sa intru in posesia parcarii daca presedintele nu vrea sa-mi emita adresa si fiul nu are drept(legal)?
Cel mai recent răspuns: Baldur , utilizator 18:43, 28 Ianuarie 2016
Sunt fff dezamagita,am fost sa vb cu inspectorul de zona,rasp a fost ca nu se poate face nimic fara acordul fam decedatului,a fost scurt si la obiect,nu a vrut sa-mi explice cand fam nu mai are drept pt parcare daca nu plateste(1 ian sau 31 martie),nu a vrut sa-mi spuna daca sunt locuri lib(fiind confidential)......In aceasta situatie ce pot face?
In contra celor afirmate de Dl. Adam Grecu, aceasta practica - cererea unei "aprobari" de la presedintele AP - este curenta. De exemplu la Sector 4, fara aceasta hartie esti trimis la plimbare de coconetele de la Serviciul Parcari. Exista posibilitatea ca un loc de parcare sa fie dorit de mai multi locatari. Care ar fi criteriile de atribuire? Cred ca asta este si motivul pentru care se cere aceasta aprobare. Ca sa nu aiba scandal, se lasa in seama Asociatiei carui locatar sa i se atribuie dreptul de folosinta asupra locului de parcare. Nescris dar de bunsimt este sa se aloce un loc de parcare devenit vacant unui locatar mai vechi dacat unuia care s-a mutat de 2 luni in bloc.
Locuiesc de 4 ani in acest bl,toti vecinii cu autoturisme au 1-2 parcari/ap....Cei care sunt interesati de acest loc sunt vecinii care au 1 loc si il vor pe al doilea....
Baldur a scris:

In contra celor afirmate de Dl. Adam Grecu, aceasta practica - cererea unei "aprobari" de la presedintele AP - este curenta. De exemplu la Sector 4, fara aceasta hartie esti trimis la plimbare de coconetele de la Serviciul Parcari.


Asadar, "practica" este buna, da?
Uite ce vreau eu sa zic:
Baietii acestia de la Primarii au facut ce-au facut, un regulament, o procedura in care a bagat in joc as. proprietari, dar fara a comunica in vre-un fel acest lucru asociatiilor.
Eu sunt administrator si proprietarii din "parohia" noastra vin la asociatie sa le dam o viza, un acord pentru a se inscrie la licitatie. Este clar, sa nu se inteleaga altceva: oamenii solicita viza asociatiei, dar de discutat, discuta cu mine - presedintele nostru vine mai rar pe la asociatie.
Bun, presedintele ce sa faca, zice dom. Grecu, sa le dam viza, ca ce altceva sa facem?
M-am interesat si eu sa vad care-i chestiunea.
Iata ce zice un "gushter" de la acel birou:
- pai nu este indeajuns ca solicitantul are adresa din actul de indentitate si in zona sa este o parcare pe care CL o scoate la licitatie, de unde stiu eu ca omul nu are mai multe locuinte?
- bun, zic eu, are mai multe locuinte, plateste impozit pe toate si este indreptatit sa solicite loc de parcare in toate zonele in care are cate o locuinta, este ilegal?;
- ce vorbesti dom'le?
- si-atunci cum procedam?
- proprietarul locuieste la d-ta in asociatie, le dati viza sa participe la licitatie, nu locuieste efectiv (are inchiriata locuinta), nu ii dati viza...:
- brovos dom-le, dar cu asociatiile ati vorbit, stie lumea cum tre' sa procedeze?
-nu este nevoie, se afla...

Deci ideea este ca asa se procedeaza, cunosc acest lucru, insa nu este normal. As. prop. sunt bagate in ecuatie de-aiurea in tramvai, este clar, ne acoperim cu hartii.
............................
Daca autoarea topicului afirma ca sunt proprietari care au cate doua locuri de parcare si altii nu au de loc, atunci acesta ar fi un foarte bun argument sa aveti prioritate sa mergeti si sa inchiriati acel loc ramas vacant. Daca vechiul proprietar a instrainat autoturismul, acesta nu mai are "dosarul" complet ca sa poata mentine acel loc ocupat.

Apoi,
...Nescris dar de bunsimt este sa se aloce un loc de parcare devenit vacant unui locatar mai vechi dacat unuia care s-a mutat de 2 luni in bloc.

Total gresit. Aud tot timpul chestii de genul acesta, ca un proprietar mai vechi ar avea mai multe drepturi (nescris si de bun simt) decat unul care achizitioneaza astazi o locuinta in acel bloc! Nu mai nascociti asemenea bazaconii, va rog!

Cum trebuie sa procedez cu cei de la ADP sector 4 pt acest loc de parcare?Imi iau gandul de la parcare,depun dosar si cand imi vine randul peste 1-5 ani pt o alta parcare sau am sanse sa iau parcarea decedatului?

Alte discuții în legătură

Adeverinta de locatar K_rystyna K_rystyna Buna ziua. As vrea sa stiu si eu daca exista un model pentru o adeverinta de la asociatia de proprietari, din care sa rezulte ca locuiesc la adresa respectiva( ... (vezi toată discuția)
Participare la adunarea generala a asociatiei de proprietari Isabela68 Isabela68 Exista obligatia de a participa la Adunarea Generala a Asociatiei de proprietari? In mod normal, ar trebui sa fie un drept. Problema este daca nu participi la ... (vezi toată discuția)
Dubii decizie presedinte bloc MariaGeo MariaGeo Buna ziua, Va scriu in speranta ca poate ma puteti lamuri/ajuta cu o informatie. Din data de 1 nov familia Popescu s-a mutat din bloc ... (vezi toată discuția)