avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare despagubiri companie aeriana lowcost BA
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare despagubiri companie aeriana lowcost BA

Buna ziua, in urma reclamatiei facute la ANPC am fost indreptatit sa primesc eu si sotia mea despagubire in valoare de 250 euro/pers. de la compania aeriana care a fost si amendata in acest sens. Despagubirea este aferenta unui zbor care a intarziat 8 ore.
Vreau sa dau in judecata compania aeriana pentru recuperarea sumei de 500 euro asa cum mi-a fost recomandat in scris de ANPC, doar ca nu am bani sa platesc un avocat. Ma pot reprezenta singur? Cat este taxa de timbru? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:50, 19 Ianuarie 2016
Taxa de timbru se stabileste la valoare = pentru 2.000 lei, cca 150-180 lei taxa, insa NU va sfatuiesc sa va reprezentati singur, mai ales daca nu aveti cunostinte in domeniu. Mult succes!
Legea va confera dreptul de a va apara singur.

Daca credeti ca va puteti apara suficient de bine singur nimic nu va impiedica.
E bine sa aveti insa grija ca procesele se judeca pe baza de probe si daca deschideti aiurea procesul il puteti pierde chiar daca aveti dreptate.

Ati putea incerca ca macar redactarea cererii de chemare in judecata sa va fie facuta in mod profesionist de avocat si apoi la judecata ati putea sa va judecati si singur.
Ceea ce platiti la avocat pentru redactarea actiunii veti recupera deoarece vor fi obligati si la plata cheltuielilor de judecata si la plata onorariului de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez avansul dat pentru o excursie in italia? Elena Tescaru Elena Tescaru Impreuna cu fratele meu am dat avansul pentru o excursie in Italia, Roma si Florenta 8 zile. Agentia ne-a anuntat ca zborul spre Roma cu Blue air a fost anulat ... (vezi toată discuția)
Anpc si avocatul poporului ma ignora student02 student02 ANPC si Avocatul Poporului ma ignora Am depus o plangere la ANPC in legatura cu anularea unui zbor aerian acum 8 luni, am mai depus una acum 5 luni facand ... (vezi toată discuția)
Probleme linie aeriana serban1 serban1 Buna ziua, La sfarsitul lunii august, zborul meu pentru bucuresti - beijing via un alt oras european a avut intarzieri ce au condus la o noapte petrecuta in ... (vezi toată discuția)