Buna ziua, in urma reclamatiei facute la ANPC am fost indreptatit sa primesc eu si sotia mea despagubire in valoare de 250 euro/pers. de la compania aeriana care a fost si amendata in acest sens. Despagubirea este aferenta unui zbor care a intarziat 8 ore.
Vreau sa dau in judecata compania aeriana pentru recuperarea sumei de 500 euro asa cum mi-a fost recomandat in scris de ANPC, doar ca nu am bani sa platesc un avocat. Ma pot reprezenta singur? Cat este taxa de timbru? Va multumesc.
Taxa de timbru se stabileste la valoare = pentru 2.000 lei, cca 150-180 lei taxa, insa NU va sfatuiesc sa va reprezentati singur, mai ales daca nu aveti cunostinte in domeniu. Mult succes!
Daca credeti ca va puteti apara suficient de bine singur nimic nu va impiedica.
E bine sa aveti insa grija ca procesele se judeca pe baza de probe si daca deschideti aiurea procesul il puteti pierde chiar daca aveti dreptate.
Ati putea incerca ca macar redactarea cererii de chemare in judecata sa va fie facuta in mod profesionist de avocat si apoi la judecata ati putea sa va judecati si singur.
Ceea ce platiti la avocat pentru redactarea actiunii veti recupera deoarece vor fi obligati si la plata cheltuielilor de judecata si la plata onorariului de avocat.