avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contributia la stat fara sa fi angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contributia la stat fara sa fi angajat

daca eu ma duc sa-mi depun singura cartea de munca si sa-mi platesc darile la stat neavind nici un venit cit o sa trebuiasca sa platesc?doar taxele pt sanatate? ... sau si impozit?...si in cazul in care dupa 12luni fac un copil cit o sa-mi dea statul?dar in cazul in care ma operez o sa primesc ceva de la stat?:stunned:
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 22:55, 23 August 2009
Dac nu sunteti angajata puteti incheia contract de asigurari:
- in sistemul de pensii , la CAS
- in sistemul de sanatate, la CASS

Aceste lucruri nu va faciliteaza obtinerea stagiului necesar pentru concediul de crestere a copilului, care este conditionat doar de obtinerea de venituri profesionale impozabile.

si cu ce ma ajuta faptul ca inchei aceste contracte?daca platesc la cas o sa primesc pensie la batrinete?si daca platesc la cass ce avantaj am? si ce am de facut daca la noi in romania te angajeaza de la o luna la 3 luni de proba sa vada cum esti,iar cind vrei sa-ti depuna actele incep sa-ti caute nod in papura ca nu ar fi multumiti sau te tin intr-un stres pina pleci singur....mai ales daca mai aude ca ai vrea in viitor sa mai faci si un copil.nu stie cum sa te azvirle mai repede.pot sa-mi platesc eu singura impozitul ca si cum as fi angajata?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2009
ByOn, utilizator
nu ma mai baga nimeni in seama?am inteles de la alte subiecte ca pot face cu o firma un contract de prestari servicii ca sa arat ca am venituri impozabile.stie cineva cam cum ar trebui sa fie acest contract si unde ar trebui declarat ? sau ........?ajutatima va rog, ca am umblat azi de nebuna in tot orasul si tot nu am facut nimic.#-o
Ca sa beneficiati de indemnizatia pentru CIC trebuie sa aveti realizate timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, in ultimul an anterior datei nasterii copilului.
In sectiunea documente utile, gasiti un model de contract de prestari servicii
www.avocatnet.ro/content/con...
:bow:multumesc mult de tot pt indrumari.sinteti tare.intelesesem ca trebuie sa am venituri realizate timp de 12 luni din alte subiecte.eu sint bucatareasa si deoarece am o hernie de disc nu mai pot lucra in locuri unde se cistiga mai bine.asa ca am gasit sa fac mincare si ceva menaj la o firma si din cind in cind la particulari si sa ies binisor la bani pe linga faptul ca am mai mult timp pt copii.problema este ca la un moment dat o sa trebuiasca sa ma operez sau poate o sa mai fac un copil.deoarece nu lucrez cu norma intreaga sau la un program fix cei de la firma nu sint de acord sa-mi bage cartea de munca si sa-mi plateasca darile la stat care inseamna cam cit imi dau ei mie.au spus ca ma ajuta cu contractul dar sa umblu eu ca ei nu au timp. stiti cumva in cit timp de la incheierea contractului trebuie anuntat la camera de munca?sa zicem ca l-am incheiat in martie putem sa anuntam acum?si unde ar trebui platiti acei 16%impozit din venituri?pt ca ar trebui sa depun si actele precum ca sint intretinator de familie .si credeti ca ar trebui sa inchei un contract cu casa de sanatate?imi este folositor in cazul unei operatii?dar in cazul cic?:bow: si nu am inteles asta: " Registrul se inregistreaza la inspectoratul teritorial de munca dupa ce a fost NUMEROTAT SI SNURUIT"
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2009
ByOn, utilizator

Alte discuții în legătură

Conditii pentru concediul de crestere a copilului Mgama Mgama Lucrez la o firma care este posibil sa intre in faliment. Sunt angajata din februarie 2009 si nu pot fi data in somaj deoarece nu am mai lucrat anterior cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie simonetta_teo simonetta_teo va rog sa-mi spuneti daca mi se respinge dosarul pentru indemnizatie pentru cresterea copilului daca,firma la care lucrez nu a platit darile catre stat mie ... (vezi toată discuția)
Plata individuala asigurari elenabad elenabad buna dimineata va rog daca ma puteti ajuta cu raspunsul la urmatoarea problema: dupa terminarea concediului de ingrijire copil pana la 2 ani imi voi da ... (vezi toată discuția)