daca eu ma duc sa-mi depun singura cartea de munca si sa-mi platesc darile la stat neavind nici un venit cit o sa trebuiasca sa platesc?doar taxele pt sanatate? ... sau si impozit?...si in cazul in care dupa 12luni fac un copil cit o sa-mi dea statul?dar in cazul in care ma operez o sa primesc ceva de la stat?:stunned:
MA BAGATI IN CEATA.DECI DACA IMI FACE CONTRACT DE MUNCA CU 2 ORE PE ZI DE LUNA ASTA,POT SA NASC PESTE UN AN SI SA BENEFICIEZ DE CEI 600 RON PE LUNA?(ADICA INDEMNIZATIA DE NASTERE)CA DOAR AM VENITURI PROFESIONALE SI DACA LUCREZ 2 0RE PE ZI. SI CE SPUNE "FREEELIS " CA Indemnizatia pentru CIC nu se acorda in functie de durata timpului de munca?DA IN FUNCTIE DE CE?:hm:ADICA NU SE ACORDA IN FUNCTIE DE ORE CI DOAR DE CITE LUNI AM COTIZAT LA STAT?:wassat:GATA AM INTELES:thumbup:
1. Da ati inteles bine! Legea nu precizeaza ca trebuie numai contract individual de munca cu 8 ore pe zi. Poate sa fie si cu mai putine ore. Contract sa fie!
2. Depinde numai de cate luni ati cotizat.
3. Iesiti din ceata!
Am fost angajata pana pe 14 august la farmacia dona si acum pentru ca plec din tara mi-am dat demisia insa pentru ca sunt insarcinata in 2 luni si pentru ca as dori sa primesc indemizatia de la sta pentru nastere ma gandeam sa ma angajez la o firma a unui cunoscut si sa platesc darile pentru stat. e ok dak ma angajez acum dupa 14 sau tre sa fie de pe 15. e o problema dae o pauza de cate va zile intre contracte?
In stagiul pentru indemnizatia de crestere a copilului se iau in calcul si fractiunile de luna , deci o intrerupere de pana in 15 zile nu va afecteaza stagiul.
Indemnizatie
simonetta_teo
va rog sa-mi spuneti daca mi se respinge dosarul pentru indemnizatie pentru cresterea copilului daca,firma la care lucrez nu a platit darile catre stat mie ... (vezi toată discuția)